VW presenterer ny C Coupe GTE

C_Coupe_GTE_concept_01

Volkswagens 4-dørs coupe får nå avløsning. C coupe GTE Concept ble avduket i Shanghai i går. Den ser så produksjonsklar ut at man knapt kan forsvare «concept»-betegnelsen.

C_Coupe_GTE_concept_03
Linjeføringen er videreført fra VW CC, som forøvrig nå er borte fra merkets line-up i Norge. Litt skarpere kanter og mer agressiv front etter mal av nylig lanserte Passat viser ytterligere at bilen snart er klar for produksjon. Det eneste som kan bli endret er trolig interiøret, som fortsatt er mer likt det vi er vant til fra konseptbiler. Separate bakseter med en glatt midtkonsoll og generøs benplass er nok gjevt for kineserne, men blir trolig endret på produksjonsbilene i Europa.

C_Coupe_GTE_concept_08
GTE hinter om sportslige ytelser og hybriddrift, og det stemmer. En firesylindret TSI-motor er koblet til en 8-trinns automatisk girkasse med en integrert elektromotor på 124 hk. Dette gir en samlet effekt på 245 hk, og et imponerende dreiemoment på 500nm. I likhet med de øvrige hybridene i VAG-familien er denne også en ladbar. C Coupe GT kan kjøres helt elektrisk opp til 130 km/t, og har en rekkevidde på inntil 50 km. Forbruket er oppgitt til 0,23 liter pr mil med et Co2-utslipp på 55 g/km. Til trosss for lavt forbruk forsvarer C Coupe GTE-betegnelsen. 0-100 sprint på 8,6 sekunder og toppfart på 232 km/t er akseptable tall for en stor (over 5 m lang) og luksuriøs miljøbil.

C_Coupe_GTE_concept_07

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på