Volvo XC90 T8 kjøres ofte på strøm


Nye analyser fra Volvo Cars viser at Volvo XC90 bidrar positivt til reduserte utslipp fra personbiltrafikken i Norge.

Data viser at opp mot 50 prosent av kjøringen skjer med elektrisk drift. 29 prosent av all kjøring skjer med kun elektrisitet, og ved 49 prosent av kjøringen er bensinmotoren i bruk mindre enn 20 prosent, det vil si kun i drift ved raske akselerasjoner eller forbikjøringer.

Via diagnosesystemet henter Volvo Cars informasjon om kjøremønsteret til 400 av landets XC90 T8. Når batteriene er tomme etter kjøring opp til 40 kilometer på ren elektrisitet, går bilene over i hybrid-modus der blant annet bremseenergi bidrar til lavere forbruk og lavere utslipp.

I 2016 var 58 prosent av alle solgte Volvo XC90 her i landet en plug-in hybrid. Dette viser at norske bilavgifter og moderne lavutslippsteknologi nå spiller på lag og reduserer utslippene fra biltrafikk i Norge.

-2016 var året der politikerne viste handlekraft og bilavgiftene fikk sin definitive grønne retning for lavere utslipp på norske veier. Vi har nå et fremtidsrettet avgiftssystem som spiller på lag med teknologien, der miljøet premieres på en effektiv måte. Salget viser at kundene umiddelbart svarer ved å kjøpe ny teknologi med lave utslipp, blant andre representert ved XC90 T8 – sier Øystein Herland, administrerende direktør i Volvo Car Norway.

Volvo XC90 T8 er en av de reneste og kraftigste 7-seters SUV-ene på markedet, med et utslipp på bare 49 g/km CO2 per kilometer (NEDC). Bilen har helelektrisk rekkevidde på inntil 40 km, bransjeledende drivstofføkonomi med et forbruk på 2,1 l/100 km.

Kombinasjonen av ytelse, effektivitet og miljøvennlighet kjennetegner alle elektrifiserte modeller fra Volvo Cars. I 2025 har Volvo Cars som mål å ha solgt 1 million elektrifiserte biler.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på