Volvo XC40 gjør livet enklere

Volvo Cars erklærer at det er slutt på et problem som bilførere rundt om i verden har måttet slite med – nemlig manglende oppbevaringsplass i bilen.

Med sin innovative løsning i den nye urbane SUV`en XC40, som blir lansert i løpet av de kommende ukene, tar Volvo Cars ledelsen i premiumsegmentet for små SUV`er når det gjelder plass, oppbevaring og generell funksjonalitet.

Volvos Cars utvalg av SUV`er, som allerede omfatter toppmodellen XC90 og mellomstore XC60, blir komplett med nye XC40.

I utviklingen av XC40 har Volvo Cars kundeforskningsteam brukt mye tid på å finne ut hvordan byboere rundt om i verden bruker bilen daglig, og – enda viktigere – hvordan de oppbevarer tingene sine i bilen. Kundene har også blitt spurt om hvilke forbedringer de ønsker seg innvendig i bilen.

Det skulle vise seg at svarene fra forskjellige områder og byer var veldig like, og dette var verdifull informasjon for Volvos designere da de begynte å jobbe med interiøret i den nye XC40.

-Da vi spurte folk om hvor og hvordan de oppbevarer ting de har med seg i bilen hver dag, ble vi snart klar over at de fleste av dagens biler har mangler på dette feltet. Telefoner sklir rundt på midtkonsollen, det er alltid fare for at vesker kan velte, og folk fomler for å finne kredittkortet i lommeboka. Vi har prøvd å løse både disse og mange andre utfordringer som vi har støtt på, sier Louiza Atcheba, Model Brand Manager for 40-serien hos Volvo Cars.

For eksempel har designerne valgt å gjøre noe helt nytt for å få bedre oppbevaringsplass i dørene i XC40. Ved å flytte høyttalerne fra dørene og utvikle verdens første luftventilerte subwoofer montert på dashbordet, har Volvo fått nok plass i dørene til en bærbar PC og et nettbrett, eller et par vannflasker.

-Da vi designet midtkonsollen fokuserte vi ikke bare på flott design, men også på at koppholdere faktisk skal kunne brukes til å ha kopper i – og at selve designen i seg selv skal gi rom for ting som mynter, kort og ladekabler. En annen ting vi fokuserte på var å lage plass til mobiltelefonen. Plass som gir deg både trådløs lading og USB-porter, sier Conny Ewe Blommé, Senior Design Manager hos Volvo Cars.

Vi har også laget en liten utfellbar krok som er festet i hanskerommet, der man kan sette fast handleposer eller vesker. Det er nok plass til mininettbrett og andre småting under forsetene.

I XC40 er det også spor til for eksempel bankkort og bensinkort, som kan festes i dashbordet slik at de er lett tilgjengelige. I konsollen, under armlenet, er det et stort oppbevaringsrom med plass til en boks med papirhåndklær. En spesiell avtakbar avfallsbøtte gjør det enkelt å kvitte seg med avfall raskt.

-I bagasjerommet har vi laget et smart gulvsystem som kan legges sammen og holde bagasjen atskilt. Systemet gjør det mulig å utnytte all bagasjeplass med et uttrekkbart bagasjeromsgulv. Den elektroniske mekanismen for å felle ned baksetene gjør om setene til oppbevaringsplass for bagasje ved å trykke på en knapp, sier Conny Ewe Blommé videre.

XC40 har en praktisk bagasjeromsavdeler som kan slås opp i bagasjerommet. Denne har to kroker hvor man kan feste handleposer eller annen bagasje, og fire lastekroker som gjør det enkelt å laste inn bagasje. Det er også et eget låsbart oppbevaringsrom under gulvet i bagasjerommet.

-Veldig mye av det vi har gjort i nye XC40 er basert på omfattende tilbakemeldinger fra kundene våre. I XC40 har du plass til alt du trenger, og vi har sørget for at alt er innen rekkevidde, men ute av syne. Det handler om å fjerne rotet så man kan klarne tankene, sier Louiza Atcheba.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på