Volvo V60 Cross Country – Den perfekte Familiebilen

Volvo kom med en ny V60 sommeren 2018, med både diesel og bensinmotorer. Bilen er en mini utgave av V90 med samme interiør som alle Volvoer nå kommer med.

Tekst: Bjørn Gravdahl  – Foto: Bjørn Gravdahl  

Salget har ikke tatt helt av og det skyldes ikke bilen i seg selv, men at folk venter på hybrid utgaven som er rett rundt hjørne. Vi fikk muligheten til å kjøre den nyeste utgaven av V60, nemlig Cross Country utgaven.

Denne er nok en bil som skal ta over V70 Cross Country kundene. Men som vi tidligere har påpekt har Volvo gått et hakk opp mot premium, og bilene er derfor kanskje litt for flotte innvendig for den vanlige V70 kjøper.

Instrumentering i kjent Volvo-stil. Navigasjonskart i midten.

 

Det er ingen tvil om at denne bilen er en perfekt bil for en aktiv familie. Den er romslig, komfortabel og har en masse utstyr. Nå er nok prisen noe stiv på denne bilen og vår testbil koster nesten 800 000,- og det er ganske mye for en V60. Men den har blitt en premiumbil, så den hevder seg godt i selskapet med de tyske merkene.

V60 Cross Country er ikke så mye annerledes enn en vanlig V60 D4. Den har høyere bakkeklaring og noen små utvendige detaljer som gjør at den skiller seg litt ut fra den vanlige. Kjøremessig er det heller ikke mye forskjell, og som sin bror er denne fantastisk å kjøre. Man sitter godt, har masse sikkerhetsutstyr og blir ikke sliten av å kjøre denne

Litt høyere bakkeklaring og skjermbeskyttere skiller Cross Country fra en vanlig V60

Vi tok en rask tur til Tønsberg på E18 og her var det bare å legge inn Adaptive Cruise Control så ordner bilen resten. Nesten litt kjedelig, men en behagelig og trygg transport.

Vi skal gjøre en grundigere test av denne bilen hos Volvo i Sverige, som kommer i auto motor og sport nr 2 i slutten av februar. Så det er bare å glede seg

 

Terningkast 5

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på