Volvo presenterer Concept 26

Concept26Volvo Cars forskning innenfor autonom kjøring har bekreftet det vi alle vet – at den daglige pendlingen tar bort gleden ved bilkjøring. Det er ved pendling og lange reiser på motorvei som folk gjerne vil delegere kjøringen til sin bil

Med dette i tankene har Volvo utviklet Concept 26, oppkalt etter den gjennomsnittlige pendlingstiden til arbeidet på 26 minutter – tid som kunne brukes til noe mer meningsfylt enn å sitte i stopp/kjør-trafikk. Volvo har som mål å gi føreren valgmuligheten og friheten tilbake, slik at de kan nyte kjøreopplevelsen når de vil, og delegere kjøringen til bilen når de vil gjøre noe annet.

Kjør, vær kreativ, koble av.

”Det handler om mennesket. Vår forskning viser tydelig at visse personer vil bruke sin pendlingstid til noe kreativt når de benytter seg av autonom kjøring, mens andre vil bare lene seg tilbake og slappe av, surfe på nettet eller høre på musikk. Autonom kjøring gjør alt dette mulig. Dette er hva Concept 26 har ivaretatt gjennom å forandre hele kjøreopplevelsen”, sier Robin Page, sjef for interiørdesign hos Volvo Cars.

Concept 26 bygger på en helt ny patentert stoldesign som aktivt omfavner føreren i de tre innstillingene: Kjør, vær kreativ eller hør på musikk. Med disse tre innstillingene skaper konseptet en ny innovasjonsplattform for autonom kjøring som i ettertid kan tilpasses etter nye behov og teknikker.

Når føreren velger å delegere kjøringen til bilen dras rattet inn, stolen felles bakover og en stor skjerm kommer opp av instrumentpanelet og føreren kan velge hvordan han/hun vil tilbringe sin tid i bilen. Concept 26 omfavner behovet for en radikal forandring i grunnutførelsen innen bilinnredning, og gir fører og passasjerer mange valgmuligheter.

Tillit

Volvo Cars pågående forskningsprosjekt Drive Me, som kommer til å utvides med flere helautonome biler som kommer til å kjøre virkelige kunder på veiene i Gøteborg i 2017, er ytterligere et bevis på at Volvo er ledende innen autonom kjøring med en sterk forankring i sikkerhet.

Peter_Mertens”Volvo Cars er blant de første til å nærme seg spørsmålet omkring selvkjørende biler og ansvar. Vi anser at bilprodusenter bør ta fullt ansvar for hvordan bilen oppfører seg ved helautonom kjøring. Om en produsent ikke tar ansvar tyder det på at de ikke stoler på sin autonome kjøreteknikk ”sier Peter Mertens, Senior Vice President, Research & Development

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på