Volkswagen med strøm til Pikes Peak

Volkswagen sikter høyt når de stiller med sin nye elektriske racerbil i verdens mest spektakulære bakkeløp, Pikes Peak.

Siden 1916 har ”Race to the Clouds” vært arrangert ved i Colorado. Det ca 20 km lange bakkeløpet går opp til toppen av Pikes Peak på 4300 meters høyde. Mange kjente motorsportsnavn har deltatt der, deriblant Martin Schanke og Per Eklund. Løpet er åpent for de fleste typer biler og motorsykler, og de siste årene har også elektriske biler deltatt.

Volkswagen har et mål om å kunne tilby 20 elektriske bilmodeller innen 2025, og benytter derfor anledningen til å promotere sitt elbil-merke I.D. i årets Pikes Peak. De har tatt frem en supersportsbil som har fått navnet I.D. R. Den firehjulsdrevne sportsbilen kombinerer en rolle som ambassadør for den elektriske delen av Volkswagen-konsernet, og den sportslige delen av konsernet med R-avdelingen.

”Vi ønsker å være i front når det gjelder elektrisk mobilitet, med Volkswagen og I.D. familien” sier utviklingsansvarlig Dr. Frank Welsch. ”Å delta med I.D. R i det mest spektakulære bakkeløpet er ikke bare en symbolsk handling, men også en verdifull test for den generelle utviklingen av elektriske biler.”

Volkswagen deltok i Pikes Peak sist gang i 1987 med en spektakulær to-motors Golf med imponerende 652 hk. Med Jochi Kleint bak rattet lå den lenge godt an, og ledet etter halvkjørt løp. Dessverre sviktet forstillingen noen få svinger før mål, og Kleint måtte bryte.

”Nå er det på tide med en revansj” sier leder for Volkswagen Motorsports Sven Smeets. Dette er en spennende utfordring for oss til å vise hva som er mulig innen elektrisk motorsport. Hele laget bak vår fører Romain Dumas er topp motivert for å sette ny rekord for elektriske biler. Den gjeldende rekorden i klassen for elektriske prototyper er på 8:57.118, og var satt i 2016 an Rhys Miller fra New Zealand i en bil med det kryptiske navnet e0 PP100.

Rekordholder Rhys Miller i Pikes Peak 2018. Foto Alastair Ritchie/Drive eO

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på