Veiby i tittelkamp i India

Ole Christian Veiby er klar for en thriller i kampen om å sikre seg sin første internasjonale rallytittel. Vinner han siste runde av det asiatiske rallymesterskapet (APRC) i India, så blir han samtidig sammenlagtmester.

Finalerunden i APRC i India ligger an til å bli meget spennende. Ole Christian Veiby og hans indiske teamkamerat i Skoda Motorsport, Gaurav Gill, er de to som kjemper om å vinne mesterskapet sammenlagt. Selv om Gill leder før siste runde, er utgangspunktet så enkelt som at den av de som vinner det siste løpet, vinner også APRC sammenlagt.

– Dette blir helt klart det mest spennende løpet denne sesongen – og utvilsomt det viktigste i APRC. Jeg kjenner at jeg gleder meg litt ekstra, sier Ole Christian Veiby, som er et eneste stort smil når han snakker om løpet i India.

21-åringen og hans kartleser Stig Rune Skjærmoen ankom India natt til mandag norsk tid. Løpets hovedbase ligger i byen Chikmagalur, rundt 25 mil nord for millionbyen Bangalore.

– Jeg er på ingen måte stresset selv om det eneste som gjelder er seier. Jeg føler at det største presset ligger på Gill. Han leder mesterskapet, er regjerende mester og kjører på hjemmebane, og har sånn sett alt å tape. Jeg har gjennom sesongen vist at jeg er den raskeste av oss, og det har jeg også tenkt til å bevise i helga, sier han offensivt.

Taktikken er like enkel som den er vanskelig.

– I og med at det er den som vinner løpet som blir mester, er det full gass fra start til mål som gjelder, slår Ole fast.

Kongsvinger-gutten vet minimalt om hva som venter i India, i likhet med de andre rundene han har kjørt i APRC. Det kan selvsagt bli en utfordring.

– Her har Gill en fordel, men det har han i og for seg også hatt i samtlige andre løp. Alle løpene har vært ukjente for meg, mens han har kjørt dem før. Så det er ikke noe som bekymrer meg, sier han.

Selv om de to rivalene skal slåss om tittelen til helgen, forteller Ole at de har god kontakt og snakker godt sammen.

– På grunn av tidsforskjellen er det ikke like lett å holde kontakten, men vi kommer godt overens og har litt kontakt mellom løpene. Vi har stor respekt for hverandre, sier han.

Ole skal gjennomføre en liten test på indiske veier før løpet, i tillegg til shakedown, og mener han er så godt forberedt som han kan få blitt.

– Jeg har kjørt utrolig mye på grus i år, og er veldig trygg og komfortabel med både bilen og underlaget, forsikrer han.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på