Veiby kjører sin 30. VM-runde

Det er tøffe forhold som venter Ole Christian Veiby når han i helga skal kjempe om VM-poeng i Rally Sardinia. – Jeg har gode erfaringer fra dette løpet, og gleder meg til å kjøre, sier Ole, som kjører sin 30. VM-runde i karrieren.

21-åringen fra Kongsvinger kjørte Rally Sardinia for første gang i fjor, og imponerte med å bli nummer to i WRC2.

– I fjor handlet det egentlig bare om å ta meg til mål for å bygge erfaring og bli kjent med løpet. Det gikk veldig bra, og sånn sett har jeg gode minner og bra selvtillit foran løpet. Vi har forberedt oss godt, og jeg vet hva jeg går til etter å ha kjørt løpet i 2017, sier Ole.

Rally Sardinia går for å være en av de røffeste VM-rundene, og byr på mange utfordringer for både bil og førere. Med startnummer 30 på sidevinduene, starter Ole og kartleser Stig Rune Skjærmoen som bil nummer 15 på veien når det hele begynner torsdag ettermiddag med en liten publikumsetappe. Først fredag blir det virkelig alvor, med åtte etapper. Til sammen består løpet av 20 etapper.

– Det er viktig å ha med seg hodet og kjøre fornuftig for å unngå punkteringer. Vi må være på hugget og gi gass der vi har muligheten til det, selv om det er røft og mange steiner i veien. Det er partier hvor det går ganske fort. Rally Sardinia er litt spesielt, men samtidig er det noen morsomme veier som venter oss, forteller Ole, som kjører sin tredje VM-runde for Skoda Motorsport denne sesongen. Det betyr at de skal slåss om VM-poeng i WRC2-klassen.

– Det er moro å være tilbake i WRC2 for å ta poeng. Jeg er sikker på at det blir et spennende løp, sier han.

Unggutten ser på sin erfarne teamkamerat, tsjekkeren Jan Kopecky, som favoritt til å vinne WRC2. Men Ole har skumle planer om å gi han hard kamp.

– Kopecky blir den største konkurrenten. Han vant her i fjor, men da slo vi han på noen av etappene. Vi skal forsøke å klå han enda mer i år, så får vi se hva det holder til, sier Skodas fabrikkfører.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på