Uturen fortsetter for Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen opplever alt annet en medvind om dagen. I Rally Portugal var han i ferd med å gi seg selv et godt utgangspunkt for en topplassering da servostyringen tok kvelden – og han måtte etter hvert bryte.

For andre løp på rad må fabrikkføreren til Hyundai Motorsport innse at en topplassering går i vasken på grunn av ting som er utenfor hans herredømme. Mens det var en punktering som felte han i Argentina, var det servostyringen som ødela i Portugal for Andreas og hans kartleser Anders Jæger.

– Vi mistet servostyringen midtveis på SS6. Jeg var i kontakt med ingeniøren vår og vi prøvde så godt vi kunne å ordne problemene på transporten etter etappen. Vi startet SS7 litt for sent på grunn av dette, men etter stund så oppførte bilen seg rart og det sprutet plutselig olje på frontruta. Da hadde vi ikke noe annet valg enn å stoppe, sier en skuffet 28-åring, som hadde kjørt meget bra og hang med i toppen inntil servoproblemene oppsto. Før løpet uttalte nordmannen, som ligger på fjerdeplass i VM, at målet var å legge de tre i teten i VM-sammendraget bak seg i Portugal. Og han var på god vei til lykkes med dette. Fra sin tidlige startposisjon lå han på fjerdeplass etter SS5, kun 10 sekunder bak førsteplassen – men var raskeste av toppkvarteten i VM.

– Jeg er utrolig skuffet, for jeg hadde hatt en veldig bra dag under de røffe forholdene. Bilen sjekkes nå av teamet, så får vi se om servoen lar seg ordne så vi kan starte igjen i morgen, sier han.

Nordmannens teamkamerat Thierry Neuville leder Rally Portugal 13,2 sekunder foran Elfyn Evans, mens Dani Sordo er å finne på tredjeplass, ytterligere 11 sekunder bak.

 

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på