Unngå is i hjulbuene

slaps-i-hjulbuen-b

Det er snart årstiden da hjulbuen fylles med snø og slaps og fryser til svære issvuller på bilen din. Det er stygt, kan bråke fælt og kan rive med seg skvettlappen om du er uheldig, og er i visse tilfeller svært trafikkfarlig. Vi har snakket med Bjørn-Aage Bredal hos Bilpleiekongen.no som har et svært enkelt tips for å unngå at dette skjer.

Hjulbrønnen blir utsatt for utrolige påkjenninger, ved at alt du setter hjulene på, blir slynget opp med voldsom fart. Du vet sikkert hvor viktig det er å vaske grundig her om vinteren, ved hver vask. Et smart tips er å bruke et silikon-basert middel, som du setter hjulbrønnen godt inn med. Slik hindrer du skitt, salt og slaps å feste seg så lett. Ikke bruk ren silikon, men gjerne et middel som er spesielt godt egnet for vedlikehold av plast og gummi. Dette vil gi en mer langvarig virkning, og sannsynligvis vare helt til neste vask. Gode midler å bruke er f.eks. Autoglym Vinyl & Rubber Care, Meguiar’s Engine Dressing el.l. Spray litt opp under hjulbuen hver gang du vasker bilen.

  • Slik gjør du:
  • Spyl hjulbuen helt fri for snø og slaps
  • Sett inn hjulbuen med avfetting (For å fjerne alle salt og asfaltrester)
  • La dette virke 1-2 minutter, spyl rent og tørk for mest resultat.
  • Spray inn i en polerduk, fille el.l. slik at den blir gjennomvåt av produktet, og sett inn hjulbrønn og kanalen.

Dersom hjulbrønn er satt inn med filt

Det er ikke alle som har glatt, plastbelagt hjulbrønn og da vil ikke metoden over fungere så greit. Det finnes allikevel alternativer som gjør en like god jobb for disse bilene. Ved å bruke en god, «non-sticky» tekstil impregnering vil man oppnå samme effekt. Det finnes flere slike på markedet, sier Bredal, men legger til at det er viktig at den er av typen «non sticky», noe de fleste nye impregneringer er.

Metoden er lik som den nevnt over, men tørketiden bør beregnes noe lenger.

 

Bilpleiekongen er Norges største formidler av online opplæring innen bilpleie. Med over 200 filmer gratis tilgjengelig i egen TV-kanal og detaljerte, men enkle beskrivelser av «how to» på hjemmesiden bilpleiekongen.no og Norges største utvalg av bilpleiemidler og utstyr, treffer Bilpleiekongen bredt.

Bilpleiekongen jobber for å være uavhengig, og har alle de største og mest kjente leverandørene i sitt sortiment, uten å «gifte» seg med noen. For oss er resultatet det viktigste, og det å formidle veien til enkel, god bilpleie, på en lettfattelig og forståelig måte det viktigste.

Bilpleie handler om å ta vare på verdier.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på