Trippelseier for Volkswagen i Rally Portugal

Volkswagen podium WRC portugal

Volkswagen fortsetter å triumfere i WRC. I helgens Rally Portugal tok de like godt beslag på hele seierspallen. Andreas Mikkelsen tok tredjeplassen bak Latvala og Ogier

De tre Volkswagenførerne var suverene gjennom hele rallyet, og ved målgang var det bare 28, 6 sekunder som skilte de tre.

Rally Portugal var i år arrangert nord i landet, og forholdene var krevende for både biler og førere. Veiene var dekket av et tykt lag med løs grus, og særlig de første bilene ut hadde store problemer. Dekkvalg ble viktig, og det var om å gjøre å spare på de beste dekkene.

Mikkelsen_Flying_Portugal

Mikklesen fløy høyt i Portugal

Andreas Mikkelsen sier han er glad og tilfreds med egen prestasjon, og ennå mer tilfreds med den nye Polo R WRC, som han kjørte for første gang i dette rallyet. Den oppførte seg akkurat slik jeg ønsket under alle forhold, og er bare fantastisk å kjøre. Vi jobbet hardt med oss selv gjennom hele helgen for å unngå å gjøre store feil, og traff godt med dekkvalget. Tredjeplass er et godt resultat, og jeg er særlig glad for at teamet klarte en trippelseier. Vi kunne knapt ha gjort det bedre, og jeg er stolt av å være involvert i dette og ha gjort min del.

ola_floene_portugal

Kartleser Ola Fløene skal ha sin del av æren for Mikkelsen og Volkswagens triumf

Mads Østberg havnet til slutt på en sjuendeplass etter mye strev med den løse grusen. Han vant en etappe, men havnet for det meste på 6-8-plass. Han må dermed gi fra seg andreplassen sammenlagt i årets sesong til Mikkelsen. Vi har dermed fortsatt to nordmenn blant de tre beste sammenlagt. Med 3 seire og en andreplass hittil i sesongen er det Sebastian Ogier som troner øverst.

Neste Rally går på Sardinia 11 til 14. Juni.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på