Tøffere enn noensinne: Nissan Navara Arctic Truck AT32

Nissan tar ytelse til et ekstremt nivå med lanseringen av den røffe pickup-versjonen Navara Arctic Truck AT32.

Dette er første gang en Navara er utviklet med et partnermerke for det europeiske markedet.

Navara AT32 er den kraftigste og mest praktiske Navara noensinne. Standardutstyr inkluderer skreddersydd hjuloppheng som øker kjørehøyden med 20 mm, full understellsbeskyttelse og større dekk. For optimal ytelse, kan pickupen bestilles med snorkel for økt vadedybde og differensialsperre foran.

Ombyggingspakken er nå i salg med en pris på 79 000,-

Pickupen er ombygget av Arctic Trucks, det kjente islandske selskapet som spesialiserer seg på bygging av 4WD-kjøretøy for bruk under verdens tøffeste forhold. AT står for Arctic Trucks og 32 representerer diameteren på hvert offroad-dekk i tommer. Med vinneren av 2016 International Pickup Award som utgangspunkt, er oppgraderingene av Navara AT32 tilgjengelig for alle Navara Double Cab-versjoner.

Bedre terrengegenskaper

Den mest synlige oppgraderingen er hjulopphenget som er hevet for å optimalisere ytelsen og gi økt bakkeklaring. Den er nå 24,3 cm sammenlignet med 22,3 cm på standard Navara. Maks. innkjøringsvinkel har nå økt til 35° (opp fra 30,4°), mens rampevinkelen nå er på 24° (opp fra 22,0°).

Andre synlige oppgraderinger inkluderer hjulbuen som er utvidet og utviklet for å forsterke den økte bakkeklaringen, samt gi bedre understellsbeskyttelse under ekstrem terrengkjøring. Beskyttelsesplatene beskytter motoren, girkassen, rotoren og drivstofftanken.

De 17” alufelgene er utviklet av Arctic Trucks mens 32” dekkene er spesielt utvalgt for å forbedre trekkraften under terrengkjøring, samtidig som kjøreegenskapene på vei opprettholdes. Disse store dekkene lar føreren for eksempel redusere trykket i myk sand eller snø for økt trekkraft.

Med 20 mm ekstra bakkeklaring og større dekk, har bilens høyde økt med 40 mm.

For kunder som er ute etter ekstrem terrengkjøring, er snorkel og differensialsperre foran tilgjengelig som ekstrautstyr.

Snorkelen festes til A-stolpen for å gi bilen en vadedybde på 8c0 cm, dvs. 20 m mer enn på Navara standardmodell. Bedre luftinntak beskytter motoren mot støv og vann. Differensialsperren foran og standard differensialsperre bak, gir optimal trekkraft på alle typer underlag. Disse nye funksjonene kompletterer utvalget av avanserte teknologier i Navara som allerede har et høyt standardutstyr.

Som med alle lette nyttekjøretøy fra Nissan, leveres også Navara AT32 med garanti på 5 år/160 000 km, i tillegg til 5 års garanti på nye komponenter fra Arctic Trucks.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på