Syk Mikkelsen kjempet for å fullføre

Andreas Mikkelsen kjempet mot sykdom siste dag av Wales Rally GB, og endte til slutt på sjetteplass. – Jeg skulle nok aller helst ha holdt senga, sier han.

Wales Rally GB ble kontrastenes løp for Andreas Mikkelsen. Fredag formiddag slet han med bilen, og tapte mye tid. Lørdag imponerte han stort, og var raskeste fører og vant tre fartsetapper. Søndag handlet alt om å mobilisere krefter til å fullføre løpet.

– Vi kan ikke være annet enn fornøyde etter det vi presterte i går, og at vi kom oss gjennom dagen i dag. Formen har rett og slett vært ganske dårlig i dag, og jeg skulle aller helst ha holdt senga. I går kveld kjente jeg at noe var på gang, og hadde vondt i hele kroppen, sier han.

Med Anders Jæger i høyrestolen hadde Andreas Mikkelsen som mål å komme på pallen i VM-runden i Wales. Han måtte imidlertid ta til takke med en sjetteplass, og mye av årsaken til det var en bil som ikke oppførte seg som han ønsket på fredag formiddag.

– Men med det vi presterte i går, gjør at jeg er fornøyd likevel. Det gikk ikke helt som vi hadde tenkt på fredag. Vi brukte en senterdiff som rett og slett ikke fungerte. Det er vanskelig å prestere når man ikke stoler på bilen. Vi fikk endret det på fredag ettermiddag, og da begynte ting å bli bedre. Lørdag fungerte alt som det skulle. Utrolig moro å være med å fighte helt i toppen, og tre etappeseire er jo kult. Bilen gjorde akkurat som jeg ville, og da er det enkelt å kjøre fort. Søndag ble en utrolig tøff dag for kroppen, og akkurat nå er jeg bare letta over at vi kom oss igjennom, og at alle Hyundai’ene sikret viktige poengene for teamet. Selv om sjetteplass ikke var det vi kom hit for, så var det mye bra. Og det lover godt før neste VM-runde i Spania, konstaterer han.

Sebastien Ogier holdt unna for de to finnene Jari Matti Latvala og Esapekka Lappi, og vant Wales Rally GB.

Åttendeplass for Mads Østberg

Mads Østberg hadde også en god dag på Lørdag, og var oppe på en femteplass foran Mikkelsen på sjette før søndagens etapper. Imidlertid hadde han en snurring på nest siste etappe, og tapte 15 sekunder på den. Det ble dyrebare sekunder for han havnet nede på en åttendplass til slutt.

– Det var veldig synd at et lite feilgrep skulle koste oss så dyrt sier Mads. Vi hadde god fart og hadde en etappeseier og flere andre gode tider. Vi ga aldri opp, og hadde ikke så veldig stor avstand til bilene i ledelse.

Tøff debut for Veiby

Debuten for Citroën ble ikke helt som Ole Christian Veiby hadde håpet. De våte og gjørmete forholdene bød på utfordringer for unggutten.

 Kongsvingergutten, med Stig Rune Skjærmoen i kartleserstolen, hadde bare testet nybilen under helt andre forhold enn hva som ventet i Wales Rally GB. Dermed hadde han en tøff oppgave foran seg.

– Jeg hadde virkelig en god følelse før løpet, for jeg synes bilen var bra på de to testene jeg hadde før løpet. Men det ble ikke lett med helt andre forhold, innrømmer han.

Med fasit i hånd er det lett å slå fast at han hang bra med på etappene hvor det ikke var vått, mens han sleit tidsmessig der hvor det var gjørmete og glatt.

– Jeg sleit spesielt med å få en følelse med bremsene, sier 22-åringen, som måtte bryte med brukket bærearm lørdag. Det gjorde at han havnet på 11. plass i WRC2-klassen. Han fikk ordnet bilen på service lørdag kveld, slik at han fikk verdifulle kilometer i bilen også søndag.

Neste VM-runde er i Spania, og Ole er optimistisk med tanke på å prestere langt bedre der.

– Jeg skal ha en test på asfalt, og gleder meg til å se hva bilen er god for der. Citroën har tradisjonelt vært gode på asfalt, og jeg tror det gjelder denne bilen også. Uansett er jeg sikker på at forholdene i Spania passer meg langt bedre enn hva som var tilfelle i Wales, understreker han.

 

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på