Suzuki Baleno er tilbake

 

Baleno_2015 IAA
Suzuki Baleno tok det norske markedet med storm når den ble lansert i 1997. Etter bare noen få år forsvant den fra markedet, men nå er den tilbake. I hvert fall i navnet.

En mellomstor rimelig sedan med firehjulstrekk var en suksessoppskrift, og Baleno ble raskt et vanlig syn langs veiene. Modellene Liana og Ignis ble ikke så populære, og det ble SUV-en Vitara som ble storselgeren. Nå kommer det en ny Suzuki som har fått navnet Baleno, men likheten med modellen fra 90-tallet er liten.

Den nye Baleno er en 5-dørs hatchback med lengde på i overkant 4 meter. Det vil si at den er litt større enn dagens Swift, og i klasse med blant annet Huundai i20 og Mazda 2. Vi fikk en forsmak på denne bilen under vårens bilutstilling i Geneve. Der sto det en konseptbil med navnet IK2 som så ut til å være klar for produksjon. Det viste seg å stemme, for bildet som Suzuki presenterte i dag er veldig likt vårens konseptbil.

Få detaljer er klare, men bilen får sin premiere under bilutstillingen i Frankfurt i September. Et motoralternativ som nevnes er en ny versjon av den 1-liters 3-sylindrede motoren som står i dagens Alto. Med direkteinnsprøyting og turbo bør den yte innpå 100 hk, noe som kan gjøre dette til en meget aktuell bil. Som de fleste andre Suzuki vil nok denne også få firehjulsdrift, men flere detaljer får vi nok når portene åpner i Frankfurt i September.

Mens vi venter kan vi glede dere med et par bilder av konseptbilen IK2

Suzuki_IK2_front Suzuki_IK2

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på