Super helg for T&T Olsen Motorsport.

Thea og Theodor Olsen må kunne kalles Norges raskeste søskenpar. Thea kjører Radical Cup Scandinavia, mens Theodor kjører Radical European Masters. I helgen sto de på seierspallen i hvert sitt land.

Thea Olsen er bare 17 år, men tar allerede fatt på sin femte sesong i Racing. Etter å ha gått gradene fra Formula Basic, Seven Racing og Shortcar Bandit debuterer hun i år i Radical Cup Scandinavia.  Med brorens gamle vinnerbil fra 2016 kjørte sine første race på Mantorp Park i helgen. Radical er en vesentlig raskere bil enn de hun har kjørt tidligere, men til tross for litt rattrust og uvant bil taklet hun utfordringene på en suveren måte.
Med to sjuende plasser i sprintløpene og til slutt en knallsterk andreplass i endurance ble det en svært vellykket debut. Thea ligger da som nr. 5 sammenlagt av i alt 12 startende biler i klassen.
Neste løp i cupen kjøres på Kinnekulle Ring den 25-27 mai.

Thea i fint driv på Mantorp. Foto: Racefoto/Bengt-Åce Gustavsson

Mens Thea kjempet om plasseringer i Sverige kjørte Theodor sitt andre mesterskap i Radical European Masters på Paul Ricard banen i Frankrike. I denne serien er løpene lagt opp med varighet på 60 minutter, med obligatorisk pitstop og førerbytte. Theodor kjører for RAW Motorsport, og deler bil med Britiske Louis Hamilton-Smith.
Theodor satte igjen bestetiden for helgen med sin kvalifisering. I første løpet måtte dessverre Louis av banen og ødela bilen såpass at løpet måtte brytes.

Theodor på Paul Ricard. Foto: Erik Olsen

Etter en kjempeinnsats fra RAW Motorsports mekanikere fikk de bilen til start i andre løpet.
Theodor ledet dette løpet til pitstop og førerbytte, men Louis måtte gi fra seg ledelsen og kjørte inn til en respektabel tredjeplass. I helgens tredje løp kjørte Theodor siste delen, og kjørte seg da opp til en andreplass. Med en pole, en 3. og en 2. plass kan han være godt fornøyd med egen innsats.

Theodor og Louis jubler for andreplassen. Foto: Erik Olsen

Neste løp i mesterskapet kjøres på Hungaroring i Ungarn 6-8 juli
Informasjon om serien finner dere her: https://www.radicalsportscars.com/go-racing/european-masters
Theodor kjører også i North American Masters Cup i USA. I sesongens første løp på Circuit of the Americas i Austin, Texas kjørte han inn til to seiere og en andreplass. Få deltagere og avlyst løp i Ontario gjør at han fortsatt leder serien.
Neste race i denne serien kjøres på Utah Motorsport Campus, Utah 10-12 august.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på