Størkersen på pallen i Thailand

005
Det blir stadig flere norske talenter i internasjonal motorsport. Siste skudd på stammen er Daniel Størkersen som har gått fra gocart via formelbil til standardbil

Daniel Størkersen fra Drøbak kjørte Thailand Super Series på Chang International Circuit i Buriram forrige helg. Det viste seg å være en svært vellykket debut for 16-åringen i Super Compact klassen. Størkersen viste mye tempo og endte helgen med en andreplass i Super Compact. Dette resulterte med en tur på pallen.

Det kunne ha vært en hel masse mer enn det, men Daniel hadde store mekaniske problemer hele helgen. I det andre løpet var seier innen rekkevidde før en annen konkurrent kjørte inn i han. Etter det klarte Daniel å kjøre tilbake opp men endte på andre plass . Det var mye mer enn forventet fra en helg som handlet mest om å få flest mulig runder i Norway Racing sin Honda City.

006

Dette var faktisk bare Daniel sitt andre løp i en lukket bil etter at han hoppet av sin karriere i gokart og tilbrakte det forrige året i en formelbil (Asia Cup Series). Denne sesongen er hans første i serieproduserte biler og han var nylig med i Raat Thailand Endurance Championship . Denne runden av Thailand Super Series var en perfekt mulighet for Daniel å samle opp flere kilometer i cockpiten.

Ikke bare var det Daniels andre løp i denne bilen, men  var også hans første «sprint» race. Under kvalifiseringen sist fredag klarte han andre startspor i Super Compact kategoriens Klasse C med en rundetid på  2: 06,583. Dette var den tredje raskeste tiden. Bilen begynte tidlig å lide av motorproblemer, som måtte håndteres av sjåføren og hans støtteteam. Teamet ble ledet som vanlig av Daniel’s  trener, Will Bamber.

Will kommer inn via Singapore-baserte Pioneer Consultants, som har utarbeidet  en langsiktig strategi for å fremme Daniels karriere. Pioneer arbeider med Norges Tommy Østgaard Race Academy som følger Daniel tett, og som tidlig har identifisert ungutten sitt talent. Også Will’s bror, Earl Bamber  er med på utvikle Daniels videre karriere, Earl Bamber er fabrikkfører for Porsche og 2015 Le Mans 24 Hours vinneren, så unggutten har klart en flott blanding av dokumentert erfaring til å veilede ham.

007

I Race 1 fikk Daniel en grei start og ville kjempe for podium. Men tidlig i løpet begynte motoren å overopphetes og han måtte til slutt gå inn i pit, og trekke seg etter den syvende runde.

Før Race 2 gjorde teknikerne sitt beste for å få bilen så klar som de kunne til tross for tydelig overoppheting problemer. Det betydde at den unge norske sjåføren måtte styre bilen nøye nok en gang, samtidig som han startet fra siste grid posisjon takket være hans DNF løpet før.

Ved grønt lys startet Daniel å jobbe seg opp i feltet ved å kjøre forbi en bil av gangen. Dette samtidig som han måtte holde et fast øye på temperaturmåleren og hele tiden balansere kjøringen for å holde tempraturen i sjakk. Daniel gjorde denne jobben glimerende og var tett i klasse C. Men med 2 runder igjen ble han kjørt på bakfra.

Daniel klarte å kjapt få bilen på banen igjen. Men bare en runde igjen klarte Daniel på  ypperlig vis å slutte på andre plass. Og kunne dermed gå på podiet etter hans første  helg noensinne i TSS.

Dette till tross for en bil som hadde konstante problemer. Og teamet fant ut at bilen ville knapt holdt en runde til.

Det har vært en meget god helg for Daniel som fortsetter sin bratte læringskurve som sjåfør.

008

Daniel Størkersen: «Denne helgen her i Buriram har vært vanskelig, men veldig moro. Jeg er veldig fornøyd med resultatene, selv om vi kom inn i løpet med en rekke mekaniske problemer, men forhåpentligvis vil disse problemene bli løst før neste løp. »

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på