Stor stasjonsvogn med super(b)krefter

Siden så mange snakker om el-biler, hybrider og SUV’er så tenkte vi at det kunne være artig og prøvd en stasjonsvogn med litt stor motor.

Tekst og foto: Bjørn Gravdahl

Valget falt på en Skoda Superb 2,0 TSI med 280 hk, firehjulsdrift og DSG automatgir. Her har Skoda levert en bil med masse moro og mye plass. Altså en praktisk bil for de motorinteresserte.

Førsteinntrykk

Superb er en utrolig romslig bil og det er imponerende av Skodas ingeniører som virkelig får frem den ultimate innvendige plassen i en slik bil.

Bilen virker romslig fra utsiden men det er først når du setter deg inn at du oppdager den utrolig store kupeen. Her er det plass så det monner.

De to eksosrørene røper at det ikke er en helt vanlig stasjonsvogn.

Kjøreopplevelse

Bilen vi prøvekjørte har en 280 hk bensinmotor med en DSG automat kasse. Dette er toppmodellen og den skyter virkelig fart når man tråkker til.

Førerplassen føles bra. Det er gode seter og den er oversiktlig og fin innvendig. En kan fort kjenne igjen at det er en bil under VAG. Den er robust og stilren. Har masse kraft og er meget morsom å kjøre.

Vi tar en tur ut på motorveien hvor den virkelig sparker godt ifra. Så her må man passe godt på at man ikke kommer over de 110 km/t som veien tillater. På mindre svingete veier ligger den godt, men man merker at det er en stor bil med mye motor.

Men igjen – så oppleves den lettkjørt og morsom. Den gir en positiv kjøreopplevelse og man ønsker ikke å parkere den med det første.

Utstyr

Bilen er godt utstyrt med de fleste sikkerhetssystemer. Pre-crash kollisjonsbeskyttelse, tretthetsvarsler og multikollisjonsbrems, trafikkskiltgjenkjenning, progressiv sportsstyring m.m. Hos Skoda er mye utstyr standard, så en slipper å gå gjennom en lang liste med tillegg. Denne testbilen har det meste og den oppleves meget godt utstyrt.

En av markedets største stasjonsvogner

Plass

Som alltid så leverer Skoda biler med mye plass. Det er god plass i førersetet og det er kjempeplass i baksetet, så her sitter barna godt selv om barnesetene tar opp mye av plassen. Det er fortsatt god plass til beina på barna.

Den har et stort bagasjerom (hele 660 l) så her er det bare å pakke med seg det meste. En perfekt bil for en familie på to voksne og to-tre barn. Skoda Superb er nok en av de mest romsligste stasjonsvognene man kan få kjøpt i dag. Baksetene i Superb’en er utrolig romslige – selv med en lang sjåfør så sitter du utrolig godt i baksetet. Det er ikke mange som kan måle seg med denne plassen.

Pris

Det er alltid litt objektivt å si noe om en bil er verdt pengene, men denne bilen med den kraftige motoren er definitivt en bil for de som vil ha en romslig stasjonsvogn med litt ekstra krutt under panseret

Vår testbil er nok toppmodellen med det meste av utstyr og da kommer prisen opp i kr 597 100,-. Dette er selvsagt mye penger med da får du en stasjonsvogn med plass til hele familien, 4×4 og god kjørekomfort.

Konklusjon

Denne bilen kan en trygt anbefale. Den er god å kjøre og har utrolig god innvendig plass. Den har en meget sterkt og kraftig motor. Så her snakker vi utrolig mye bil for pengene.

Helt klart et førstevalg innen sin klasse.

 

Bjørn Gravdahl

Author: Bjørn Gravdahl

Del denne saken på