Sterk start for nye Opel Astra

Opel-Astra-295888

I morgen, 11. november, lanseres helt nye Opel Astra i Norge under slagordet «Uforskammet luksuriøs». Nye Astra er nærmere 200 kilo lettere enn forgjengeren, og lastet med det nyeste av utstyr innenfor sikkerhet og komfort.

– Allerede før bilen lanseres i Norge har vi mottatt nærmere 600 bestillinger, mer enn vi solgte av den utgående modellen i hele fjor.  Det bekrefter at nye Opel Astra vil nyte godt av det grunnlaget vi de siste to årene har lagt gjennom vellykkede lanseringer av Mokka, Insignia, Corsa og Vivaro, sier administrerende direktør hos Opel Norge, Bernt G. Jessen.

Opel-forhandlerne kan se tilbake på et år der salgsøkningen så langt er på 11,8 prosent. Enda mer gledelig er kundeordrene er ved utgangen av oktober er 22,5 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

– Ved utgangen av oktober passerte vi nivået for kundeordre for hele 2014, noe som betyr at alt som skrives av kontrakter ut 2015 vil være en økning sammenlignet med fjoråret, sier Jessen.

Klasseledende på teknologi: Gjennom lanseringen av nye Astra, fortsetter Opel å gjøre ny teknologi tilgjengelig for folk flest. Astra er den første bilen i kompaktklassen med IntelliLux© LED Matrix frontlys, som sørger for blendingsfritt fjernlys med en lysstyrke som nesten tilsvarer dagslys.

Lekre linjer på den nye Astra

Lekre linjer på den nye Astra

I tillegg får Astra en helt ny generasjon IntelliLink© infotainmentsystem. Systemet støtter både Android Auto og Apple CarPlay. Dermed får du tilgang på dine favorittapplikasjoner direkte via den store berøringsskjermen.

Opel har lenge vært kjent for sine svært gode AGR-seter. Nye Astra tar denne komforten enda lenger ved å introdusere 18-veis elektrisk justerbart førersete, med massasje, ventilasjon og mulighet for breddejustering. Bak kan passasjerene se frem til varmeseter på kalde dager.

Romsligere og mer effektiv: Nye Astra er effektiv, lett og mer dynamisk. Til tross for at Astra har blitt mindre utvendig, og akselavstanden er redusert med to centimeter, er plassen innvendig økt betydelig. Takket være nye seter, kan baksetepassasjerene nyte godt av 35 millimeter mer beinplass. I tillegg har avstanden mellom for- og bakseter økt, noe som gir mer plassfølelse og økt komfort.

Den nye Astra blir en viktig modell for Opel

Den nye Astra blir en viktig modell for Opel

Opel Astra tilbys fra start med tre motoralternativer. To med bensin; 1.0 Turbo ECOTEC® Direct Injection ecoFLEX som yter 105 hestekrefter og en helt ny 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo med 150 hestekrefter. Alternativet for den som ønsker diesel, er den svært moderne 1.6 CDTi ECOTEC® med 6-trinns automatgir og 136 hestekrefter. Alle motorene kjennetegnes av god gassrespons og lavt støy- og vibrasjonsnivå.

29 nye modeller frem til 2020: Opel har vært tydelige på at utviklingstakten nå økes, og at det i løpet av de neste fire årene, skal rulles ut 29 nye bilmodeller. Målet for Opel er å bli den nest største bilprodusenten i Europa, ett steg opp fra tredjeplassen som ble sikret allerede i fjor.

– Det er ingen tvil om at Astra er starten på noe mye større, og at vi har mye å glede oss til. Blant de 29 modellene befinner seg både en elbil og en helt ny SUV, biler som vil passe svært godt i Norge, sier Bernt G. Jessen.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på