Sterk Lamborghini-debut for Schjerpen

Alexander Schjerpen gjorde en god innsats i Lamborghini Super Trofeo sammen med Leipert Motorsport på Nurburgring i helgen.

Som vi skrev før helgen har Alexander Schjerpen fått sjansen til å kjøre for det tyske laget Leipert motorsport i Lamborghini Super Trofeo Europa. Schjerpen har tidligere gjort det skarpt sammen med Leipert i Creventic 24-timers serien, så han er slett ikke ukjent med verken teamet eller bilen. Når han takket være sin sponsor Garage 15 fikk muligheten til å kjøre i den mer prestisjefylte Super Trofeo-serien, tok han utfordringen på strak arm.

Sammen med den rumenske føreren Razvan Umbararescu benyttet Schjerpen fritreningen til å gjøre seg kjent med hverandre, bilen og teamet rundt. Kvalifiseringen på Lørdag morgen viste at førerne hadde funnet seg godt til rette i Lamborghinien. Rumeneren var først ut i den todelte kvalifiseringen før Schjerpen overtok for den siste delen. En flott runde av nordmannen sørget for nest raskeste rundetid i klassen, og en 20. Plass totalt.

På Lørdagens løp startet Umbrarescu først, men fikk en uheldig start med en snurring tidlig i løpet. Han kom seg raskt av gårde igjen og kjørte seg godt opp i feltet før pitstop og førerbytte. Schjerpen kjørte trygt og uten dramatikk frem til målpassering som nummer 6 i klassen.

Søndag ettermiddag var det klart for det andre og siste løpet. Denne gangen var det Alexander sin tur til å starte, nå fra andre startposisjon i sin klasse. En vanskelig start i det over 40 biler store startfeltet gjorde at Alexander kom litt bakpå, men så snart feltet stabiliserte seg startet han opphentingen og kunne overlevere bilen til Razvan med en god posisjon. Rumeneren kjørte godt og sikret en femteplass i klassen. Parets beste runde var mindre enn et halvt sekund fra bestetiden i klassen.

Aleksander Schjerpen – # 4 Leipert Motorsport Lamborghini Huracán:

«Alt i alt er vi fornøyd med resultatene fra denne helgen. Min lagkamerat og jeg har vært ekstremt tett hele helgen, farten har økt hele helgen, og vi jobbet veldig bra sammen. Leipert Motorsport gjorde en god jobb som alltid å forberede bilen for hvert stint, og jeg har lært mye for å gå videre herfra. »

 

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på