Sprinter nr 3 million blir bobil

16C246_98

Siden lanseringen i 1995 har Mercedes produsert 3 milloner Sprintere. Jubileumsbilen ble levert til Hymer som skal bygge den til bobil.

Mercedes-Benz Vans har nådd en viktig milepæl med sin suksessmodell Sprinter. Siden lanseringen i 1995 har man levert ut 3 millioner eksemplarer til kunder over hele verden. Den store varebilen er solgt i over 130 land, og er markedsledende i sitt segment i flere land. 2015 var det mest suksessrike året for Sprinter, med en salgsøkning på 4% opp til 194.200 enheter. Man forventer en økning også i inneværende år.

Foruten et bredt utvalg av modeller fra egen fabrikk, leveres også en rekke biler som chassis til eksterne påbyggere. En av dem er bobilprodusenten Hymer, som i en årrekke har brukt Mercedes som basis i sine bobiler.

Forleden kunne Volker Mornhinweg, sjefen for Mercedes-Benz Vans, overlevere bil nr 3.000.000 til direktøren for Hymer, Bernhard Kibler. Han forteller at jubileumsbilen skal bygges til en av deres mest populære modeller, den delintegrerte Hymer ML-T.

Slik blir jubileumsbilen, når den er ferdig bygd hos Hymer.

Slik blir jubileumsbilen, når den er ferdig bygd hos Hymer.

Hymer er en av de viktigste samarbeidspartnerne til Mercedes-Benz innen det stadig økende campingmarkedet. Selskapet som ble etablert i 1957 er markedsledende i premiumsegmentet. Hymer er en offisiell ”Van Partner by Mercedes-Benz” noe som betyr at firmaet er en del av en en eksklusiv gruppe påbyggere som Mercedes-Benz godkjenner til å møte sine høye standarder når det gjelder kvalitet, salg og ettermarked. Hymer har benyttet seg av Mercedes-Benz Sprinter som basis for sine premium-segmentet bobiler siden 1995. Samarbeidet mellom de to selskapene går mer enn 40 år tilbake i tid; den første Hymermobil var basert på en Mercedes-Benz varebil.

«Mercedes-Benz Vans er en strategisk viktig partner for oss. Varebilen med stjernen er kjent for å være blant de sikreste i sin klasse. Sprinter, spesielt, tilbyr et omfattende utvalg av sikkerhetsutstyr, med sine forskjellige førerassistansesystemer slik som standard-spesifikasjonen sidevind Assist, som er unik i vår sektor. Kombinert med vår byggeteknologi og premium-klasse utstyr og inventar, kan vi tilby kunden en campingbil som er kompromissløs i sin driftssikkerhet og bokomfort. Vi er glade for at vår mangeårige partner velger å overlate tre million Sprinteren til oss. Vi gir våre oppriktige gratulasjoner til Mercedes-Benz Vans og ser frem til et fortsatt godt samarbeid «, sier Bernhard Kibler.

 

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på