Spesialutgave markerer starten på Volvo Ocean Race

Volvo Cars presenterte i dag spesialversjonen av V90 Cross Country, for å markere starten på Volvo Ocean Race 2017–18. Spesialversjonen skal støtte kampen mot plast i havet.

Inntektene fra bilsalget skal bidra til bedre forståelse av verdenshavenes helsetilstand. For å støtte Volvo Ocean Races forskningsprosjekt om plast i havet, kommer Volvo Cars til å donere 100 euro for hver av de første 3 000 V90 Cross Country Volvo Ocean Race-bilene som etter planen skal bygges. Det samlede bidraget på 300 000 euro understreker selskapets mangeårige engasjement for miljøet.

Volvo Ocean Race-forskningsprosjektet utstyrer båtene i årets regatta med en rekke ulike sensorer som skal fange inn data om noen av de mest avsidesliggende delene av verdens hav. Dataene omfatter temperaturer, barometertrykk, strømmer og vindhastighet – og kommer til å øke nøyaktigheten til værmeldingene og klimamodellene som forskere verden over bruker.

Videre skal båtene måle innholdet av salt, oppløst CO2 og alger i havvannet rundt dem. Kombinert med andre data om mikroplast kommer disse målingene til å gi et mer fullstendig bilde av plastforurensningens omfang og påvirkning på livet i havet. Den vitenskapelige etaten NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) i USA er blant prosjektets samarbeidspartnere.

– Vi er stolte over å støtte Volvo Ocean Races forskningsprosjekt, som kommer til å gi oss en bedre forståelse av helsetilstanden til havene – vår viktigste naturressurs, sier Stuart Templar, leder av bærekraftarbeidet hos Volvo Cars. – Som virksomhet arbeider vi for å minimalisere vår påvirkning på verden rundt oss, så dette prosjektets innovative tilnærming til håndtering av et stort miljøproblem passet oss godt – ikke minst fordi vi er på vei mot en elektrisk fremtid.

Volvo Ocean Race-utgaven av V90 Cross Country kommer også til å bidra til å håndtere problemet med havforurensning, ettersom mattene i bilen er laget med Econyl, et tekstil utviklet av 100 prosent resirkulert nylon, inkludert forlatte fiskegarn hentet opp fra havbunnen.

V90 Cross Country Volvo Ocean Race ble utviklet av Volvos designere og en gruppe teknikere i selskapets avdeling for spesialbiler ved Volvo Cars hovedkontor i Gøteborg. Avdelingens teknikere har spesialisert seg på utvikling av spesialtilpassede modeller og er ansvarlige for blant annet Volvo Cars eksklusive Excellence-modeller, samt politiversjonen av V90 og V90 Cross Country.

V90 Cross Country Volvo Ocean Race bygger på den eksisterende modellen og fås med alle standardegenskapene som kundene forventer av en Cross Country-modell; firehjulsdrift, høyere bakkeklaring og et chassis optimert for komfort og kontroll under alle vær- og kjøreforhold.

En spesiell, uttrykksfull design og fargepalett innvendig og utvendig skiller V90 Cross Country Volvo Ocean Race fra de andre modellene i 90-serien. Detaljene i matt grå og kraftig oransje, først lansert på den kritikerroste Volvo Concept XC Coupé i 2014, er kombinert med en Crystal White eksteriørfarge, samt spesielle sømmer og felger.

– V90 Cross Country Volvo Ocean Race er en balansert og dynamisk modell som trives like godt på vanlige veier, som utenfor allfarvei, sier Dan Olsson, leder av Special Vehicles & Accessories hos Volvo Cars. – På toppen av det hele har bilen en rekke spesialutviklede egenskaper og funksjoner som standard – blant annet en integrert, avtakbar lykt, ekstra strømuttak og smarte, smuss- og vannavvisende materialer.

Det innledende produksjonsvolumet på 3 000 biler vil bli solgt i 30 markeder verden over – inkludert de fleste landene i EMEA-regionen samt USA, Japan og Kina. Dette er prisene for Volvos nye V90-spesialutgave i Norge (veiledende, frakt og leveringskostnader kommer i tillegg):

• V90 Cross Country T5 AWD Volvo Ocean Race           829 000 kr

• V90 Cross Country T6 AWD Volvo Ocean Race           954 000 kr

• V90 Cross Country D4 AWD Volvo Ocean Race           774 000 kr

• V90 Cross Country D5 AWD Volvo Ocean Race           807 000 kr T=Bensin, D=Diesel.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på