Slåss om en topplassering

2016005299_MIKKELSEN1
Andreas Mikkelsen har fulgt planen til punkt og prikke og har hatt en bra dag av Rally Portugal. Nordmannen ligger på fjerdeplass, men det er meget jevnt i toppen.

Etter ni fartsprøver skiller det ikke mer enn 20 sekunder opp til teamkamerat Sebastien Ogier på andreplass, mens det er 15 sekunder frem til Dani Sordo på tredjeplass.

– Det har vært en ålreit dag. Jeg har hatt en fin progresjon gjennom dagen, og føler at vi har funnet en fin rytme i kjøringen før morgendagen, forteller 26-åringen.

Før årets femte VM-runde fortalte Oslo-gutten at det blir svært viktig å holde hodet kaldt og være tålmodig. Dette er en taktikk han har fulgt gjennom hele dagen, samtidig som han har hengt bra med i toppen. Rally Portugal er et røft løp som kan være brutalt for både dekk og biler, og da gjelder det å kjøre smart.

–Tidlig på dagen var jeg nok litt for forsiktig enkelte steder. Jeg følte det gikk greit, men hadde ikke helt den gode følelsen inne. Dermed var heller ikke tidene helt som jeg ønsket. Vi gjorde noen endringer på bilen på service, og da fungerte ting mye bedre – både kjøringen og følelsen med bilen. Da ble tidene også bedre, noe som kom mer eller mindre av seg selv, sier han.

02_2016-WRC-05-BK1-2011

Volkswagen Motorsport-føreren spår at det blir en spennende kamp om pallplasseringene, og forsikrer at han og kartleser Anders Jæger er klare for å slåss om en pallplass.

– Vi må nok opp enda et hakk hvis vi skal være med å fighte om pallen. Det har vi lyst til og er klare for å gjøre, sier han.

På forhånd spådde Andreas Mikkelsen at Kris Meeke ville bli en hard nøtt å knekke. Meeke har hatt en fordel av å starte litt bak i feltet, og dette kombinert med meget solid kjøring, gjør at briten har fått en liten luke helt i toppen. Ned til Ogier på andreplass skiller det rundt halvminuttet.

 

Rally Portugal (9 av 19 fartsetapper)

1. Kris Meeke, Citröen 1:28:53.3

2. Sebastien Ogier, Volkswagen +31.9

3. Dani Sordo, Hyundai +37.3

4. Andreas Mikkelsen, Volkswagen +52.3

5. Thierry Neuville, Hyundai +1:12.2

6. S. Lefebvre, Citröen +1:33.5

7. Mads Østberg, Ford +1:46.0

8. E. Camilli, Ford +1:49.7

9. J.M. Latvala, Volkswagen +3:50.9

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på