ŠKODA Octavia i ny drakt

Ny Skoda Octavia
ŠKODA har gjort store endringer på sine bestselger Octavia. Den nye versjonen, med nytt design både foran og bak, moderne førerassistansesystemer og mye nytt tilgjengelig utstyr, vil være på plass hos forhandlerne i Norge i mars neste år.

– ŠKODA Octavia har i en årrekke dominert  kompaktsegmentet for mellomstore stasjonsvogner. Denne modellen har vært med på å forme ŠKODA gjennom mange år, og gjort selskapet til hva det er i dag; en vellykket bilprodusent med tilstedeværelse i mer enn 100 markeder over hele verden, sier den norske ŠKODA-direktøren Kai Robert Solheim.

ŠKODA Octavia er den tsjekkiske bilprodusentens mest solgte modell så langt. Bilen har satt nye standarder når det gjelder plass, funksjonalitet, sikkerhet, komfort, teknologi, design og «mye bil for pengene». Siden første Octavia ble lansert for 20 år siden i 1996 har millioner av kunder valgt en Octavia som sin familiebil. Nå som bilen presenteres i ny drakt planlegger ŠKODA å fortsette suksesshistorien og ytterliggere styrke ŠKODA sin posisjon.

Nytt design

Linjene på nye Octavia er mer strømlinjeformet, spesielt i fronten. Frontlyktene kan også leveres med full LED-teknologi. Merkelogoen er mer tydelig, fronten er kraftigere, bredere og har mer karakter.

Plassen er fortsatt av de største i sin klasse. Både 5-dørs kombi og stasjonsvogn  er klasseledende på benplass i baksetet. Bagasjerommene er på henholdsvis 590 og 610 liter, og helt opp til 1 580 og 1 740 liter hvis man legger ned baksetene.

Ny Skoda Octavia

Oppdaterte infotainment-systemer

Nye oppdaterte infotainment-systemer er på plass i ŠKODA Octavia. Alle infotainment-systemer har nå fått kapasitive berøringsskjermer i glassdesign som reagerer på lett berøring. Columbus har også en ny og større 9,2 tommers skjerm. ŠKODA Connect gir deg et allsidig nettverk med mobile internett-tjenester.

Det nye ŠKODA Connect-systemet sørger for at bilen alltid er på nett og inneholder flere nye online-tjenester som live trafikkinformasjon, værvarsel, tilgang til flere av bilens funksjoner via smarttelefon, automatisk ulykkesvarsling m.m.

Også assistansesystemene er utviklet med ny teknologi. Dersom man drar tilhenger, vil Tilhengerassistent  (trailer assist) ta over styringen ved langsom rygging. Front Assist-systemet er videreutviklet, og har nå også fotgjengerbeskyttelse. I tillegg er parkeringsassistenten blitt ytterliggere optimalisert. En bakre radar vil hjelpe deg både ved filskifte på veien og rygging ut av en parkeringsplass. Ryggekameraet viser også bilens omgivelser på den innebygde skjermen.

Ny Skoda Octavia

Simply Clever

Nye funksjoner er også lagt til etter filosofien «Simply Clever». En nøkkel hvor flere brukere kan lagre sine egne kjøretøyinnstillinger, oppvarmet ratt, sammenleggbare bord på baksiden av forsetene, og mulighet for en flyttbar lommelykt i bagasjerommet er noen av de nye funksjonene.

Dem fire TSI- og fire TDI-motorene kombinerer sterk ytelse med lavt drivstofforbruk. Sylindervolumet er fra 1,0 til 2,0 liter og effekten på mellom 115 hk og 184 hk. For nesten alle motorene i nye Octavia er en DSG-girkasse med seks eller syv trinn tilgjengelig, i tillegg til manuell girkasse. Firehjulstrekk tilbys med motorene 1,8 TSI og 2,0 TDI, og nytt er også  Dynamic Chassis Control (DCC) som gjør det mulig for sjåføren å regulere styring og demping mellom modusene Comfort, Normal og Sport. Lettmetallfelgene fra 16 til 18 tommer leveres også i flere nye varianter.

– Den oppgraderte ŠKODA Octavia vil være tilgjengelig på det norske markedet hos forhandlerne i mars neste år, sier den norske ŠKODA-direktøren Kai Robert Solheim.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på