Skoda-lærlinger med morobil

Skoda-Training

Lærlingene hos Skoda har nok en gang levert et spennende gruppearbeid. En snerten pick-up basert på nye Fabia

For andre år på rad har 23 lærlinger hos Skoda gått sammen om å designe og bygge en ny bil. Siden i fjor høst har de skissert og diskutert ulike tekniske og designmesige løsninger. Tegnet, modellert og prøvd ut idéene før de til slutt bygde bilen. Bare finpussen står igjen i disse dager, før bilen får sin premiere under det 34. årlige GTI-treffet i Østerriske Wörthersee 13-16 Mai.

Skoda-Funstar

Bilen som har fått navnet Skoda FUNstar er som navnet antyder en bil med glimt i øyet. Den er basert på nye Skoda Fabia. Som pick-up appelerer den til unge aktive bilister. Stålgrå og månehvit metallic-lakk kombinert med signalgrønne detaljer gjør at bilen skiller seg kraftig ut i gatebildet. En ekstra effekt er LED-belysningen under bilen. LED er også brukt i bilens front- og baklykter. Bilen ruller på 18-tommers ”Gemini”-felger fra Octavia RS. Fremdriften besørges av en 120 hk 1.2 TFSI-motor koblet til en 7-trinns dobbeltclutch girkasse. Også innvendig er bilen gitt et moderne og sportslig preg med friske farger. Blant annet har de vært på delelageret og ”rappet” det mest sporty rattet Skoda har lagd. Et stort stereoanlegg på hele 1400 watt ble også med ut i bilen.

Skoda-Funstar-Rear

Tanken bak prosjektet er å utfordre lærlingene på kreativ tenking og praktisk gjennomføring. Skoda har et omfattende utdannelsesprosjekt ”ŠKODA Vocational School”  som siden starten i 1927 har gitt nesten 22.000 unge personer en utdannelse. For tiden har Skoda 880 studenter/lærlinger som gjennom et 3- eller 4-års studium får lære bilproduksjon i en kombinasjon av teori og praksis. I fjor ble et utvalg av disse gitt i oppdrag å bygge sin drømmebil, og resultatet var så bra at men valgte å gjenta prosjektet også i år. Utdannelsen ved denne skolen er en del av Skodas sosiale ansvar. Utdannelsen er gratis, og i tillegg får studentene betalt for sitt arbeid. Etter bestått eksamen får alle tilbud om fast jobb.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på