Seier til Dennis Olsen

Dennis_Olsen_Motorland_Victory
Dennis Olsen forlot Motorland Aragon med et smil om munnen etter helgens 3 Formula-Renault løp

Etter sin andreplass i fjorårets mesterskap har 19-årige Dennis Olsen vært klar på at 2015 ville bli hans år i Formula Renault 2.0 Eurocup. For å oppnå det var det viktig å sikre poeng fra første stund.
Den 19 år gamle mossingen slet med bremseproblemer under de første treningene på fredag. Heldigvis klarte ingeniørene i teamet hans, Manor MP Motorsport, å få orden på dem. Dermed kunne han holde godt tempo under kvalifiseringen, og fikk tredje beste startposisjon i første løp. Et mislykket forbikjøringsforsøk i kampen om andreplassen gjorde at han falt ned til sjetteplass. Olsen var revansjesugen før neste løp, og når målflagget vaiet var han på tredjeplass, og kunne stige opp på seierspallen for første gang denne sesongen.

Dennis_Olsen_Motorland_rain

Men det beste gjensto. Etter en forrykende rask kvalifisering søndag morgen sikret Dennis sin første Pole Position for sesongen. I et løp som bare kan betegnes som kaotisk klarte Olsen å være i front og ute av trøbbel når konkurrentene hadde problemer under svært våte forhold. Dennis kunne kjøre inn til sesongens første seier, og ligger etter helgens tre løp på andreplass sammenlagt. Bare 10 poeng etter lederen, Louis Deletraz fra Sveits.

Se video fra det kaotiske løpet her.

Jeg er veldig fornøyd med den første racehelgen. Tempoet er godt både i kvalifisering og selve løpet. Forholdene var i endring hele helgen, men vi tilpasset oss raskt. Klarte å sikre to pallplasser, inkludert en seier. Nå ser vi fram til de neste løpene på Spa-Francorchamps. Dette er en av mine favorittbaner, så jeg bør være rask der også sier Dennis Olsen.

 

Foto: Diederik van der Laan – Video: Renault Sport/youtube

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på