Roar Lindland til start i to Porsche-mesterskap

20150419_GTTour_Ledenon_PC_i013

Roar Lindland skal i år kjøre både Porsche Supercup og den franske Carrera Cup’en. Til sammen skal 38-åringen kjøre femten løp på noen av verdens mest kjente racerbaner.

Roar Lindland (38) fra Lyngdal kan se tilbake på en lang karriere som bilsportsutøver. Han startet med bilcross og rallycross, og vant senere Norgescupen i racing. Han har også vunnet Porsche GT Cup i Sverige og kjørt STCC. De siste årene har han kjørt Porsche internasjonalt, og skal i 2016 kjøre både Porsche Mobil 1 Supercup og Porsche Carrera Cup France.

– Planen var å ta steget opp til Porsche Supercup, som kjøres sammen med Formel 1, denne sesongen. Jeg har kjørt en del løp i Supercupen tidligere, men aldri full sesong. Det skal jeg gjøre i år. Samtidig fikk jeg muligheten til å fortsette i det franske mesterskapet i Sébastien Loeb Racing, og dermed blir dette min travleste racingsesong noensinne, forklarer Roar Lindland.

Porsche Supercup er øverste plattform innen Porsche Cup Racing, og er regnet for å være verdens raskeste og tøffeste merkesmesterskap med noen av de beste GT-førerne i verden til start. Alle løpene går som forløp til Formel 1 i Europa, samt i USA.

20150503_GTTour_LeMans_00_c040-1

– Jeg er utrolig ydmyk for å ha fått denne muligheten, å vil rette en stor takk til både Porsche og samarbeidspartnere som er med på å gjøre dette mulig, sier Roar.

Sesongen starter på Circuit de Catalunya-Barcelona den 24. april, i det som er et løp i det franske mesterskapet. Den 15. mai starter Porsche Supercup på den samme banen.

– Ved å kjøre to mesterskap får jeg veldig mye tid i bilen i tillegg til at enkelte løp går på de samme banene, dette gir gode synergier i begge mesterskapene. Samtidig blir det noen helt nye baner for meg i år som Red Bull Ring i Østerrike, Silverstone i England, Hockenheim i Tyskland  og Austin i USA.

Roar Lindland fortsetter å jobbe seg målrettet oppover på den internasjonale arenaen. De to siste årene har han blitt kåret til «vice champion» i det såkalte B-mesterskapet i den franske Carrera Cup’en. Som fører i B-mesterskapet har han mulighet til å plukke poeng mot mer jevnbyrdige førere som for eksempel ikke tester like mye som de andre, samtidig som Roar fortsatt kan ta poeng i A-mesterskapet og kjempe om en best mulig topplassering.

20150705_PorscheCup_ValDeVienne_00_j0698

Målet for Lindland i årets sesong er å vinne B-mesterskapet i den franske Carrera Cup’en, og dermed forsøke å nærme seg en topp 5-plassering på totallista blant de franske førerne. Også i Porsche Supercup, hvor Roar skal samarbeide med teamet MRS, håper Roar å kjempe i øverste halvdel av resultatlista, samt ta viktige poeng i B-mesterskapet. Alle løpene i Porsche Supercup blir sendt på Viasat Motor og Eurosport, som tidligere.

Roar Lindland er sammen med Dennis Olsen to av førerne som nyter godt av samarbeidet med Porsche Norge som vi skrev om tidligere. Dette gjør at lille Norge kan markere seg enda bedre i internasjonal motorsport. Vi har lenge vært i toppen i Rally, og nordmenn gjør seg stadig mer gjeldende i andre typer motorsport.

Terminliste for Roar Lindland

24.04: Barcelona (fransk mesterskap)

07.05: Spa (fransk mesterskap)

15.05: Barcelona (Supercup)

29.05: Monaco (Supercup)

21.06: Zeltweg (Supercup)

26.06: Zandvoort (fransk mesterskap)

10.07: Silverstone (Supercup)

24.07: Budapest (Superup)

31.07: Hockenheim (Supercup)

28.08: Spa (Supercup)

04.09: Monza (Supercup)

11.09: Le Mans (fransk mesterskap)

02.10: Imola (fransk mesterskap)

23.10: Austin (Supercup)

30.10: Paul Ricard (fransk mesterskap)

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på