Renault CLIO R.S.16 – kraftig konsept

Clio R.S. 16

Renault Sport feirer sitt 40-års jubileum og tilbakekomsten til Formel 1 med konseptbilen Clio R.S. 16.

Renault har satt sin mest potente motor i konseptbilen, og bilen har samme gule farge som Renaults F1-bil. I helgen ble bilen fremvist i forbindelse med Monaco Grand Prix.

Clio R.S. 16

På bare fem måneder har teamet fra Renault Sport gjort den ville idéen til virkelighet. En idé som innebar å sette motoren fra en Megane Trophy R under panseret på en Clio RS. 275 hk, 2,0 liters turbo og 360 nm dreiemoment.

”Målet var å lage en konseptbil med enestående ytelse sier Patrice Ratti. Direktør for Renault Sports Cars, og leder for prosjektet. Når idéen kom opp var den så tiltalende at vi bare måtte gjøre det”

Takket være nye arbeidsmetoder og et team med erfaring fra både motorsport og vanlig bilproduksjon tok det bare 5 måneder å bygge den sterkeste bilen noensinne fra Renault Sport.

Clio R.S. 16

Det var en stor utfordring å få plass til både motor, girkasse og kjølesystem fra den større Megane Trophy. Eksosanlegget ble endret, og hele hjulopphenget ble konstruert på nytt for å matche bilens ytelser. Man la også stor vekt på lyden, og valgte doble eksosrør fra Akrapovic.

Clio R.S. 16

Prosjektet innebar også bredding av karosseriet med 6 mm, 19” hjul og optimert kjølesystem. For å sette prikken over i-en fikk bilen en rutemønstret lyssignatur fra LED R.S. Vision med eksklusiv reflektorteknikk.

Clio R.S. 16

Clio R.S. 16

Clio R.S. 16

Clio R.S. 16

Clio R.S. 16

Clio R.S. 16

Clio R.S. 16

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på