Rally Argentina starter i dag.

WRC_Argentina_Mikkelsen

Etter 5 ukers pause er det klart for et nytt WRC-rally, denne gang i Argentina. De norske førerne skal som vanlig kjempe i teten.

Under gårsdagens shakedown var Andreas Mikkelsen tredje raskest med sin VW Polo, ett tidels sekund foran Mads Østberg i Citroen DS3. Denne etappen er utenfor selve rallyet, og er bare som en oppvarming og siste test før alvoret starter. Med bare 4,59 km distanse blir det naturlig nok ikke de store forskjellene i tider. 6 sekunder skilte de 10 beste.

WRC_Mikkelsen_portrait

Andreas Mikkelsen sier at shakedown er en perfekt sjanse til å bli vant med farten og følelsen i en WRC-bil. Det var nettopp det vi gjorde i dag. De kommende dagene blir tøffe for både bil, fører og kartleser. Regnet har løst opp veiene, og etterlatt seg store hull og vanndammer. Derfor er det viktig å kjøre med hodet, og passe på bilen. Samtidig må man være rask. Jeg har bestandig hatt gode resultater i Argentina, og ser frem til rallyet sier Mikkelsen.

ostberg-mexico-2015

Også Mads Østberg er forberedt på et tøft rally. Hvert år har veiene i rally Argentina en rekke skjult fallgruver, men denne gangen ser de ganske skremmende ut. Det blir vanskelig for alle sier Mads. Vi må finne riktig tempo og prøve å opprettholde det, men under slike forhold vil det være vanskelig å få den rette balansen.

 

Rally Argentina starter klokka 19 i kveld, lokal tid. Da er det en kort publikumsetappe. Det kjøres 5 etapper på Fredag, og 4 på Lørdag. Søndag kjøres to etapper og avsluttes tidlig på ettermiddagen. Da har de kjørt totalt 32 mil med fartsetapper på det som knapt kan kalles veier. Vi håper de norske guttene klarer seg godt i dette krevende rallyet og beholder eller forbedrer sine allerede gode sammenlagtresultatene i årets WRC-sesong. Mikkelsen ligger på andreplass foran helgens rally, med Østberg på fjerde.

 

Topplisten etter 3 rally ser slik ut:

  1. Sebastian Ogier               81 poeng
  2. Andreas Mikkelsen        47 poeng
  3. Thierry Neuville             35 poeng
  4. Mads Østberg                  32 poeng
  5. Elfyn Evans                      26 poeng
  6. Jari-Matti Latvala           19 poeng
  7. Dani Sordo                       18 poeng
  8. Martin Prokop                 14 poeng
  9. Ott Tanak                         12 poeng
  10. Hayden Paddon              10 poeng

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på