Oskar Sandberg klar for ny sesong


Stadig flere nordmenn prøver seg i internasjonal motorsport. En av dem som virkelig har lykkes er Oskar Sandberg fra Nes i Akershus.

Oskar kjører langdistanse racing på legendariske Nurburgring Nordschleife. I 2017-sesongen skal han kjøre over 20 løp og ha over 150 timer i førerstolen.
Oskar har tidligere vært svært aktiv i Norsk racing. Gjennom tidligere år har han kjørt en rekke gokart klasser, og deltatt i NM og Verdensfinaler flere ganger. I 2010 ble det NM sølv på gokartbanen i Moss. Kun ett år senere ble det NM gull i Baneracing og like etter i 2013 ble det Skandinavisk Gull. Da gjorde Oskar ett usedvanlig valg, han valgte å flytte ned til Tyskland og begynne på »gulvet» som mekaniker for ett tysk racing team. Uten sponsor penger, uten noen store internasjonale meritter håpet Oskar på det nærmest umulige, Kjøre racingbil uten å betale en krone.

Sterke prestasjoner har kommet nede på Nurburgring, med feks banerekord og klasse-seiere. Mange team har vært ute etter Nordmannen som har vist seg å være ett unikt talent. Uansett hvilken bil Oskar kjører, overrasker han med gode og jevne prestasjoner, ofte blant topp 3 i Europa.

Så i slutten av 2016 fikk Oskar tilbudet som kanskje kan forandre alt. Kjøre over 20 løp, inkludert 24 timeren i Dubai, 24 timeren på Nurburgring og hele serier som VLN og RCN med flere. Husk at Oskar startet uten en krone i 2014, men har alltid jobbet mot ett mål, som bringer oss til neste kapittel.

Oskar Sandberg har sikret seg noe som mange innen motorsport-sirkuset drømmer om, Nemlig kontrakt for neste sesong, mange har klare planer for sesongen i Januar måned før sesongstart. Men denne gangen er det litt spesielt, Unggutten fra Nes har sikret seg kontrakt for 2018, før 2017 sesongen har begynt!

Samme team som 2017, Sorg Rennsport men med garanti om raskere bil, og mer omtale i Europeiske medier. Hvis Oskar skulle få ett tilbud fra andre team, kan Oskar velge, noe som er veldig sjeldent i Motorsport generelt.

 

Bilder: Sorg Rennsport

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på