Punkteringer ødela for Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen hadde et godt grep om seieren i Rally Australia. Men med to punkteringer og bare ett reservehjul i bilen knuste mulighetene om å kopiere seieren fra i fjor.

Etter fredagens etapper (natt til fredag norsk tid) hadde Hyundai Motorsport-føreren sikret seg en ledelse på over 20 sekunder, etter å ha vunnet seks av åtte fartsetapper. Lørdagens første fartsetappe var løpets lengste, og Andreas Mikkelsen spådde på forhånd at den kunne bli avgjørende. Sammen med kartleser Anders Jæger leverte han en meget god etappe og kom i mål på tredjetid, og tapte bare noen små sekunder til teamkamerat Thierry Neuville. Dermed var utgangspunktet for seier meget bra for nordmannen. Men slik skulle det ikke gå…

– Vi startet dagen veldig bra, og hadde et litt annet dekkvalg enn de andre. Med harde dekk foran for å spare de myke til ettermiddagen og morgendagen. Vi hadde en veldig god førsteetappe, og kunne ikke kjørt noe fortere med det dekkvalget vi hadde. To-tre kilometer ut på den neste etappen kom vi gjennom en høyresving over et krøn, og angrep svingen litt for mye. Vi måte bruke veikanten på utsiden av svingen. 9 av 10 ganger så går det helt fint, men i dag så gikk det ikke – blant annet fordi det skjedde så tidlig etter start og dermed lite dekktrykket. Det førte til at vi fikk en dobbelpunktering, med bare ett reservehjul i bilen var det game over for vår del, sier en skuffet Andreas Mikkelsen, som restarter i morgen (natt til søndag norsk tid).

– Da skal vi i hvert fall forsøke å avslutte med stil, forsikrer han.

 

Stillingen etter dag 2 av Rally Australia

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på