Porsche Norge satser på motorsport

FX1P3351

Med et samarbeid med de norske Porsche-førerne Roar Lindland og Dennis Olsen, og tettere samarbeid med Porsche-klubben, markerer Porsche Norge en økt satsing på motorsport i tiden fremover.

«Motorsport er svært viktig for Porsche internasjonalt med alt fra ulike Porsche Cup’er til seier på Le Mans. Vi ønsker å være betydelig mer til stede innenfor motorsport også i Norge, forteller administrerende direktør hos den norske Porsche-importøren», Morten Scheel.

I første omgang innleder importøren et samarbeid med de to norske racerførerne Roar Lindland og Dennis Olsen, som begge kjører Porsche i internasjonal racing. Olsen ble nylig plukket opp som en offisiell juniorfører hos Porsche Motorsport og skal i år kjøre den tyske Porsche Carrera Cup, mens Lindland skal offentliggjøre årets planer snart.

«Jeg kan si såpass som at jeg skal kjøre mye Porsche i hvert fall, så vil detaljene bli avslørt i løpet av kort tid.  Uansett synes jeg det er svært positivt at importøren nå har motorsport som en del av sin markedsstrategi.  Jeg har ønsket å være med å bidra til at Porsche blir enda sterkere forbundet med motorsport hjemme i Norge, og har jobbet målrettet mot dette», sier Lindland.

Både Olsen og Lindland skal delta på ulike arrangementer sammen med Porsche i året som kommer. Helgen den 20. og 21. mai inviterer Porsche klubben i samarbeid med Porsche Norge til en egen motorsport-festival på Rudskogen.

«Da har den norske Porsche-klubben et arrangement, hvor blant annet den norske Porsche-klassen skal kjøre løp. Men for første gang skal det også kjøres et løp i en av de offisielle og internasjonale Porsche-klassene på Rudskogen, da GT3 Cup Challenge Scandinavia kommer på besøk. Her kommer vi til å være tilstede med utstilling og aktiviteter, og vi håper alle Porsche-entusiaster tar turen», forteller Scheel.

Morten Scheel, Roar Lindland og Thomas Johansson.

Morten Scheel, Roar Lindland og Thomas Johansson.

Sporting director for Porsche Carrera Cup Scandinavia, Thomas Johansson, er glad for den økende satsingen på motorsport i Norge.

«Vi synes det er helt topp med et løp i Norge, og i GT3 Cup Challenge er det allerede noen norske førere som kjører. GT3 Cup Challenge er for de litt eldre 997-modellene, men vi kommer også til å invitere førere med de nye 991-modellene til start».

Porsche er synonymt med motorsport over hele verden, og slik håper Porsche Norge at det skal bli i Norge også.

«Motorsport ligger i vårt DNA, og derfor er det naturlig at også vi satser mer på motorsport her hjemme nå som Porsche har blitt en langt større aktør i Norge enn tidligere. Det har aldri blitt solgt flere Porscher i Norge, og nå ønsker vi å markere oss tydeligere i motorsport. Vi håper med det at enda flere oppdager hvilke fantastiske biler vi selger, og at banekjøring og motorsport er noe som er nært tilknyttet det å eie en Porsche», avslutter Morten Scheel.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på