Porsche Carrera Cup Scandinavia til Rudskogen


Den internasjonale Porsche-serien Carrera Cup Scandinavia kommer til Norge helgen 3-4. juni. Dit kommer også flere internasjonalt kjente norske førere.

Andreas Mikkelsen, som sikret en tredjeplass i fjorårets WRC, er spesielt invitert gjestefører. Det er også Porsche junior-føreren Dennis Olsen, som leder den tyske Carerra Cup’en.

– Det er en stor ære for Porsche at Andreas Mikkelsen prioriterer å kjøre et løp i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Det kommer til å bli en tøff utfordring i en ganske annen type racing, men jeg er overbevist om at Andreas vil hevde seg også på asfaltbanen, uttaler Morten Scheel, administrerende direktør for Porsche i Norge. Det blir dessuten utrolig spennende å se han opp mot Dennis Olsen og resten av feltet.

Kan Andreas Mikkelsen hevde seg like godt på Rudskogen som i Rallyskogen?

Mikkelsen, som kjørte TT Cup som gjestefører under DTM på Hockenheim i 2016, ser frem til å få gjøre et nytt racinginnhopp. – Når noen ringer og spør om man vil kjøre Carrera Cup så sier man ja! Fantastisk morsomt å kunne få lov til å konkurrere i en Porsche på bane. Selvsagt svarer man ja, sier den sporty motorsportutøveren. Mikkelsen har ikke takket ja til gjesteførerplassen bare for å delta, han har definitivt høyere ambisjoner. – Jeg er alltid klar for å konkurrere, så jeg kommer til å gjøre det jeg kan for en bra plassering, selv om det antagelig kommer til å bli krevende. Blant konkurrentene finnes det jo en og annen fører i klassen som har vesentlig mer erfaring og kunnskap om dette enn hva jeg har, sier han. Sist Andreas Mikkelsen konkurrert i Norge var Rally Finnskogen i 2013.

Det er ikke bare Andreas Mikkelsen som skal konkurrere på Rudskogen 4. juni. Dennis Olsen kommer nemlig til å sitte i førersetet på Porsches andre gjestebil under arrangementet i Carrera Cup’en.

Dennis Olsen

Dennis Olsen gleder seg til å kome tilbake på Rudskogen. Her fotografert for et par år siden da han kjørte oppvisning med Formel Renault

– Det er faktisk første gang jeg skal konkurrere med bil i Norge. Jeg har kun kjørt gokart hjemme tidligere, sier 21-åringen Dennis Olsen som i 2016 ble tatt ut til Porsche Motor-sports juniorprogram og konkurrerer både i Porsche Mobil1 Supercup og i den tyske Carrera Cup i 2017. I sistnevnte leder han mesterskapet, mens han ligger på en sterk an-nenplass i Porsche Supercup.

Carrera Cup Scandinavia startet i 2004 og ligger under det offisielle Porsches Motorsport. I denne serien kjører alle utøvere med Porsche 911 GT3 Cup biler som er identisk med bilene i Porsche Mobil 1 Supercup. De siste to årene har serien vært en suksess med et felt fylt til randen av raske sjåfører som har levert motorsport med høy kvalitet til publikum med tett racing gjennom hele mesterskapet.

Under hver løpshelg kjøres et treningspass, en kvalifisering og to konkurranse-heat på ca 20 minutter. Følgende serier vil også være representert helgen 3-4. juni sammen med Carrera Cup: Formula STC, Clio Cup og Race Ginetta.

Løpene kjøres søndag 4. juni, det vil være gratis entre, og portene åpnes 09:30

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på