Pallplass for Østberg i Rally Mexico

154940_Ostberg03MEX16cm826-2

Mads Østberg ligger nå på andreplass sammenlagt i Rally-VM etter å ha fått tredjeplass også i Rally Mexico.

Det ble juryen som avgjorde resultatet i årets Rally Mexico. Dani Sordo hadde nemlig brukt 29 dekk i stedet for de tillatte 28. Dermed ble han ilagt to minutters tidsstraff og havnet da 1,5 sekunder bak nordmannen.

Mads og Ola gjennomførte et stødig rally uten de store feilene. Selv om de ikke klarte å holde riktig samme tempo som VW-førerne hadde de godt driv i sin Ford Fiesta RS WRC. Bare litt over fire minutter skilte dem fra Sebastein Ogier på andreplass på det 394 km lange rallyet.

Det er bare ledende Ogier som har hatt en bedre start på sesongen, og har nå 77 poeng mot Mads’ 42. Andreas Mikkelsen ligger på tredje med 33 etter at han måtte bryte i Mexico.

154658_Ostberg03MEX16cm547

«Det har vært et vanskelig rally, men vi har kost oss i bilen og var godt fornøyd med en fjerdeplass. Når så Dani fikk straff og vi ble flyttet til tredjeplass var det greit nok, men resultatet var det samme for oss.» 
«Jeg føler at vi har kjørt godt hele helgen og sikret verdifulle poeng for sammendraget. Bilen fungerte bra på underlaget, men det er ikke til å legge skjul på at både jeg og teamet hadde forventet litt mer.» 
«Vi vet at vi har en job å gjøre og noen nye idéer som forhåpentligvis vil  gjøre oss mer konkurransedyktige i fremtiden. Vi vil kjempe i toppen,og alle i teamet er innstilt på å klare det» sier Mads Østberg.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på