Slutt på høyttalere i bilen?


Continental er ikke bare dekk, de har blant annet utviklet et nytt system for lyd i bil. Deres nye teknologi gjør høyttaleren overflødig.

Systemet er inspirert av virkemåten til strengeinstrumenter, og har en rekke fordeler sammenlignet med tradisjonelle, høyttalerbaserte lydanlegg.

Tradisjonelle høyttalere fungerer ved at magneter vibrerer en membran slik at lydbølger dannes. Continentals nyvinning Ac2ated Sound gjør disse høyttalerne overflødige ved å bytte ut membranen med flater som allerede finnes i bilen. Det gjør at man kan spare både vekt og plass sammenlignet med et tradisjonelt system.

Et tradisjonelt lydsystem består av en rekke forskjellige høyttalere som hver for seg dekker et spesifikt frekvensområde. Dette er nødvendig for å kunne gjengi både høyfrekvente og lavfrekvente lyder riktig. Diskant-høyttalerne som står for de høyfrekvente lydene er små, mens man trenger større plass for å lage mellomtone- og basshøyttalere.

Lydbølgene blir i det nye Ac2ated Sound-systemet, i likhet med en tradisjonell høyttaler, produsert av en magnet og en spole, men det erstatter membranen med ulike deler av bilens interiør. A-stolpene fungerer for eksempel godt til å gjengi diskant, mens taktrekk og dørpaneler passer til å generere lavere frekvenser.

For å kunne produsere god 3D-lyd, trenger en kvalitetsstereo av konvensjonell utforming mellom 10 og 20 høyttalere. Det gjør at systemet veier opp mot 15 kilo og bruker mellom ti og 30 liter av den innvendige plassen. Continentals nye system veier så lite som én kilo, og tar ikke opp mer enn én liter av interiørplassen.

I tillegg til de åpenbare tekniske fordelene, vil systemet gjøre det mulig for bilprodusenter å eksperimentere mer med designet på dørtrekk og andre flater hvor høyttalere i dag dikterer mye av formen.

Det nye systemet ble tildelt en Innovation Award i klassen for lyd- og bilde i bil på årets utgave av forbrukerelektronikkmessen CES i Las Vegas.

Det høres unektelig spennende ut, men for egen del vil jeg gjerne høre resultatet før jeg konkluderer.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på