Ørebro Race Day – Årets høydepunkt

d_reinhard_barcelona-test_2_16_2946
Örebro er en pulserende by med et stort utvalg opplevelser både for lokale og besøkende. Og ekstra høy puls blir det når fjorårets suksess Örebro Race Day vender tilbake med full kraft, midt i hjertet av byen, 9.–10. september med noen Sveriges største motorstjerner på plass.

9.–10. september er det motorsport som gjelder i Örebro, og det er ingen tilfeldighet at arrangementet holdes nettopp her. Örebro er nemlig den regionen i Sverige som har fostret flest profiler innenfor motorsport gjennom tidene. Under arrangementet skal gamle, nye og fremtidens helter feires. Publikum får blant annet gjensyn med den svenske veteranen Stig Blomquist, som kan skilte med en hel knippe seiere på rallybanen – World Rally Champion drivers title i 1984 og Swedish Rally hele syv ganger for å nevne noen.

Men den aller største stjernen på årets utgave av Race Day er nok Marcus Ericsson. 25-åringen kjører nå for Sauber F1 teamet og gleder seg til å møte tusenvis av andre motorfantaster i Örebro i september.

d_reinhard_barcelona-test_2_16_0945

– Jeg er oppriktig glad for at arrangementet er tilbake i år. Det er utrolig kult å få vise frem bilen på nært hold igjen, sier Ericsson.

Helgen blir fylt med heftige hestekrefter og mye moro for store og små motorinteresserte. Publikum får oppleve lynraske biler og motorsykler, med fokus på fornybar energi. Det er fremtidens motorsport som står i sentrum, men er du heldig får du også oppleve sus fra fortiden med noen av Ronnie Petersons klassiske Formel 1-biler fra 70-tallet.

 

Andre høydepunkter:

– Richard Göransson steller i stand RX-show.

– Drifting med svensk mester David Skogsby, som kommer fra Örebroregionen.

– Williams F1 FW29 som tidligere ble kjørt av verdensberømte Nico Rosberg.

Ørebros strore sønn, Ronnie Peterson, vil selvsagt ble hedret under Ørebro Race Day

Ørebros strore sønn, Ronnie Peterson, vil selvsagt ble hedret under Ørebro Race Day

Ikke bare bil

Örebro er en vakker by og byr på et yrende kulturliv. Har du lyst til å oppleve mer enn bare bil kan du for eksempel få en guidet tur gjennom historiske Örebro slott, eller besøke en av Sveriges eldste, og av de mest populære nasjonalparkene – Garphyttan- og Tivedens Nationalpark. Örebro huser også Gustavsvik –The  Lost City, som er en av landets beste badeland.

Mer informasjon og helgens program kan du få her: www.orebroraceday.se

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på