Opel Insignia Country Tourer: Velg din egen vei


Salget er allerede godt i gang for nye Opel Insignia Grand Sport og Sports Tourer, som begge fikk sin debut under den store internasjonale bilutstillingen i Genève i mars.

Med lekkert design, mer plass, sportsligere kjøreegenskaper og ny teknologi – er nye Opel Insignia et smart alternativ til premium-konkurrentene.

Insignia Country Tourer er det perfekte valget for den som ønsker en allround familiebil med et av markedets mest avanserte firehjulsdriftsystemer i kombinasjon med moderne motorer og en helt ny åttetrinns automatkasse.

Som forgjengeren skiller Country Tourer seg fra resten av Insignia-familien, med ekstra bakkeklaring og ekstra beskyttelse, som gjør at den kan forsere selv krevende hytteveier med økt trygghet.

Ferdig utstyrt

Opel fortsetter sin produktstrategi med biler riktig utstyrt for Norge. Med kun ett utstyrsnivå, er listen over standardutstyr lang.

Nye Insignia Country Tourer har andre generasjon av Opel IntelliLux LED-matrix. De 32 ledsegmentene skifter lynraskt mellom ulike lysmønstre, og bidrar til økt sikkerhet på veien. I tillegg til dette sørger et dedikert LED-segment i hver frontlykt for å gi et fjernlys som rekker 400 meter foran bilen.

I det helt nye head-up-displayet vises informasjon om trafikkskilt, hastighet eller informasjon fra navigasjonen, slik at sjåføren kan holde øynene på veien. For enklere parkering kommer nye Insignia med 360-graders kamera, som ved hjelp av fire kamera på hver siden av bilen, sørger for å gi deg fullstendig oversikt.

Foran sitter man i siste generasjon ergonomiske AGR-seter, nå også tilgjengelig med elektrisk justerbare sidevanger, massasje og ventilasjon. For økt komfort kan også nevnes: Oppvarmet frontrute, varme i baksetet, elektrisk håndfri bakluke og 3-delt bakseterygg.

Åttetrinns girkasse og nytt firehjulsdriftsystem: Som En del av det omfattende standardutstyret i nye Insignia Country Tourer er en helt ny, supereffektiv åttetrinns automatkasse som kommer i kombinasjon med et helt nytt Twinster firehjulsdriftsystem med elektronisk styrt momentfordeling. To elektrisk styrte flerplateclutcher i en svært kompakt enhet plassert på bakakselen sørger for å mer presis fordeling av momentet uansett underlag.

I tillegg til å fordele kreftene mellom akslene, vil mer av momentet flyttes til det ytterste hjulet, noe som bidrar til mindre understyring og mer presise kjøreegenskaper. Systemet reagerer lynraskt og sørger for bedre stabilitet.

Kraftpakker

Under panseret befinner det seg to solide kraftpakker som sørger for rikelig med med krefter til firehjulsdriftsystemet.

For de som foretrekker bensinmotor, kommer Insignia Country Tourer med en toliters bensinturbo på hele 260 hestekrefter og 400 Nm dreiemoment.

Ønsker du dieselmotor, er alternativet en toliters BiTurbo med 210 hestekrefter og imponerende 480 Nm.

Standard for Insignia Country Tourer er også siste generasjon av FlexRide. Den sørger for å tilpasse støtdempere, styring, girskift og gassrespons basert på tre ulike innstillinger, «Standard», «Sport» og «Tour».

Sikkerhet og komfort: Som resten av Opels modeller, er selvsagt også Insignia Country Tourer utstyrt med Opel OnStar, et system som allerede leverer tjenester fra automatisk varsling ved ulykke, til diagnose og hjelp til å finne ditt neste reisemål.  Gjennom lanseringen av nye Insignia tar Opel OnStar ett steg videre. Nå kan din personlige rådgiver på veien også hjelpe deg med å finne, og bestille hotell, eller finne enn ledig parkeringsplass.

Opel Insignia Country Tourer vises på bilutstillingen i Frankfurt i september, og blir tilgjengelig hos norske forhandlere ikke lenge etterpå.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på