Opel Ampera-e: – De første tre av flere tusen


Hva er vel en bedre start på nasjonaldagen enn å få overlevert en helt ny Opel Ampera-e, som de første i Europa.

I fargene rødt, hvitt og blått, fikk Turid Høiem, Bente Østreng og Helmer Teksdal, som de tre første Ampera-e-kundene, overlevert sin Opel Ampera-e dagen før 17. mai.

Norge er det første landet i Europa som lanserer bilen – og det er trolig første gang at et stort bilmerke velger Norge som sitt første marked.

– Dette er selvsagt en merkedag for alle oss i Opel. Etterspørselen etter denne bilen har overgått alle våre forventninger. Samtidig har Norge vært et prioritert marked fra Opel helt fra begynnelsen. Vi var først ute med å åpne for bestillinger, den europeiske lanseringen ble lagt til Norge og i dag overleverer vi de første av mange Ampera-e som vil rulle ut på norske veier. Det er en glede å overlevere de første tre, av flere tusen nye Ampera-e til fornøyde Opel-kunder, sier Bernt G. Jessen, administrerende direktør i Opel Norge.

ornøyde kunder sammen med administrerende direktør i Opel Norge Bernt G. Jessen foran sine nye Ampera-e. Fra venstre: Turid Høiem, Bernt G. Jessen, Helmer Teksdal, Bente Østreng.

Interessen for nye Opel Ampera-e har vært svært stor, helt fra før bilen debuterte på Paris-utstillingen i oktober 2016. Allerede tidlig i 2017 hadde over 4000 kunder i Norge skrevet kontrakt om levering av den nye elektriske bilen fra Opel.

– Jeg vil oppfordre alle som har bestilt, eller som er interessert i å bestille Opel Ampera-e om å ta turen innom sin nærmeste Opel-forhandler i løpet av de neste ukene, de har virkelig noe å glede seg til, sier Jessen.

Elbil for alle. En rekkevidde på 520 kilometer etter NEDC-syklusen er imponerende – over 100 kilometer lenger enn nærmeste konkurrent.  Også med en beregnet rekkevidde basert på den kommende standarden, WLTP, imponerer Ampera-e med 380 kilometer.

Bente Østreng gleder seg til å ta i bruk sin spreke blå Opel Ampera-e

Selv om ting som temperatur, kjørestil og veier vil påvirke rekkevidden, blir Opel Ampera-e en bil som for mange familier vil kunne dekke alle deres behov.

Med sin lengde på 417 centimeter, gir den i tillegg til plass for opptil fem personer, også 381 liter med bagasjeromsplass – mer enn mange av bilene i kompaktklassen.

Med et dreiemoment på 360 Newtonmeter og 204 hestekrefter (150 kW), gjør Opel Ampera-e unna 0-100 på 7,3 sekunder. Like imponerende er mellomakselerasjonen fra 80 til 120 km/t, som bare tar 4,5 sekunder – perfekt for forbikjøringer.

Kobler du Ampera-e til en 50 kW DC-hurtiglader, vil det gi deg 150 kilometer rekkevidde på en halvtime.

Helmer Teksdal fant seg fort til rette bak rattet i sin nye Ampera-e

Alltid tilkoblet. Opels nye elbil er også en perfekt match for en ny og digital verden. En konfigurerbar 8-tommers skjerm erstatter alle analoge instrumenter, mens en 10.2-tommer stor skjerm i midtkonsollen utstyrt med siste versjon av IntelliLink sørger for å gi all informasjon knyttet til kjøringen din. I tillegg støtter den full integrasjon mot din smarttelefon gjennom Apple CarPlay™ og Android Auto™.

IntelliLink er også nært koblet opp mot din personlige rådgiver på veien: Opel OnStar. Et trykk på OnStar-knappen, og du får personlig hjelp til å finne og booke et hotell, fortelle deg hvor du finner nærmeste ladestasjon, eller hjelpe deg å finne en ledig parkeringsplass.

Turid Høiem håper å få mye glede av sin nyervervelse.

Gjennom en nyutviklet myOpelApp, kan du i tillegg kontrollere bilen din direkte fra telefonen. Du kan blant annet sørge for å komme til oppvarmet, eller nedkjølt bil – uavhengig om den er koblet til en ladestasjon eller ikke.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på