Øker produksjonen av XC40

Volvo XC40

Volvo Cars har mottat over 80.000 bestillinger på den prisbelønte kompakte SUVen XC40 og øker derfor produksjonen i Europa og Kina. XC40 er den første Volvo bilen som er kåret til European Car of the Year.

Produksjonen økes på fabrikken i Gent samtidig som  det legges s til produksjonskapasitet for XC40 på fabrikken i kinesiske Luqiao i første halvdel av 2019.  I tillegg kunngjorde Volvo i dag at selskapet vil bygge videre på populariteten til de nye, mindre bilmodellene ved å introdusere flere modeller fra Compact Modular Architecture-plattformen (CMA), som skal erstatte dagens V40.

– Suksessen til XC40 har gått over all forventning. Det kompakte SUV-segmentet er det raskest voksende segmentet i bilindustrien. Med våre CMA-baserte modeller foventer vi å kunne fortsette å dra nytte av denne tilveksten, sier Håkan Samuelsson, president og CEO i Volvo Cars.

Volvo XC40

De kommende CMA-baserte modellene vil bestå av helelektriske biler og selges globalt i alle Volvos hovedmarkeder. Flere detaljer rundt modellene vil presenteres på et senere tidspunkt.

XC40 ble lansert sent i 2017 og er den første modellen som er basert på Volvo Cars CMA-arkitektur. Bilen er utviklet i samarbeid med Geely Holding, noe som gir Volvo de nødvendige økonomiske mulighetene til å skalere i det kompakte SUV-segmentet.

I mars kunngjorde Volvo at selskapet vil produsere biler for søsterselskapet Lynk & CO ved fabrikken i Gent. Den første Lynk & Co-modellen vil også være basert på CMA.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på