Nytt rekordår for Kia

Kia Motors fortsetter veksten i Europa, og økte salget med hele 8,5% i 2017 sammenlignet med 2016. Nye tall fra ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) viser 472.125 solgte Kia i Europa, og en markedsandel på 3%. Kia vokser mer enn markedet generelt, som ligger på 3.3% økning i 2017.

“2017 var et år det skjedde veldig mye for Kia, og vi lanserte mange nye modeller. Nye generasjoner av våre populære kompaktbiler Rio og Picanto fikk følge av modeller i helt nye segmenter hvor vi ikke har hatt biler tidligere. Stonic er allerede en viktig volum modell for Kia, og Stinger har imponert både presse og kunder med sitt design og kjøreglede. Elektrifiserte biler er også en viktig og økende del av vår produktportefølje, og vi lanserte to nye Plug-in Hybrider i fjor», sier Michael Cole, Chief Operating Officer for Kia Motors Europe.

Salg av hybrid og elektriske biler nær tredoblet på et år

På elektronikkmessen Consumer Electronics Show, CES i Las Vegas i januar delte Kia sin plan om 16 nye elektrifiserte biler innen 2025, inkludert fem hybrider, fem plug-in Hybrider, fem elbiler, og en brenselcelle bil.

Fjoråret ble også et rekordår når det gjaldt hybrid og elektriske biler for Kia i Europa. Salget av Soul Electric økte med 28,5 % fra 2016, og Plug-in Hybrid versjonene av Niro og Optima sw solgte godt fra de ble lansert andre halvår.

Kia Sportage opprettholder sin posisjon som Kias mest solgte modell i Europa, med 131.783 biler solgt i 2017. Rio kommer som nummer to, mens cee’d er merkets tredje mest solgte modell.

Kia Niro Plug-in Hybrid har tøff crossover design, lang elektrisk rekkevidde, og har blitt en salgssuksess i Norge.

Kia i Norge

Også i Norge omsettes det stadig flere Kia, og 2017 ble et nytt rekordår. Veksten har vært enorm de siste årene, og Kia har gått fra å selge 613 biler i 2009 til nesten 7000 biler i 2017. Det eksakte tallet ble 6784 nye Kia, hvor 2103 av disse var endagsregistrerte Soul Electric fra Tyskland.

«Vi har lagt nok et fantastisk år bak oss. Det har vært et hektisk år med mange nylanseringer, og jeg vil si tusen takk for innsatsen og gratulerer til alle i Kia-nettverket!» sier Irene Solstad, Adm.direktør for Kia Bil Norge.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på