Nyhetene i kø i Shanghai

Audi_prologue_allroad_concept_1

Kina er verdens sterkest voksende bilmarked, med nesten 20 millioner personbiler solgt i 2014. Det er derfor ingen overraskelse at mange produsenter som velger Shanghai Motor Show som arena for sine nybillanseringer. Utstillingen åpner i dag, og pressemeldingene tikker inn hos oss. Vi vil presentere noen av nyhetene i dagene fremover.

Volvo_XC90_Excellence_interior

Mange kinesere har tjent gode penger de siste årene, og etterspørselen etter luksuriøse biler er stor. Spesielt europeiske biler er populære. Mange produsenter leverer endog spesialmodeller for det kinesiske markedet. Kinesisk-eide Volvo er en av dem som viser en spesialmodell i Shanghai. Familiefrakteren XC90 lanseres i en 4-seters super-luksuriøs versjon. Bentley er selvsagt også på plass, med nye heftige modeller, deriblant konseptbilen EXP 10 Speed 6. De er ikke de eneste britene med sportslig bil, McLaren har premiere på sin innstegsmodell 540C.

McLaren_540C

BMW er også store i Kina, og passerte nylig 2 millioner solgte biler. De har med seg flere nyheter til Shanghai. Blant annet Asia-premiere på den nye X5-hybriden vi skrev om tidligere i vår. De har også med seg 2-serie Gran Tourer og nye 1- og 6-serie. I tillegg har de en bred presentasjon av i-serien med elektriske kjøretøy. Avdelingen for thohjulinger har med seg nyhetene R 1200 R og S 1000 RR.

Bentley-EXP-10-Speed-6

Audi skal vise Allroad-versjonen av sin konseptbil-serie Prologue, og Citroen topper DS-merket med den nye SUV-en DS6. Mye spennende som skjer altså, og mer detaljer om nyhetene får du ved å følge med på våre nettsider.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på