Nye utfordringer for Veiby

Ole Christian Veiby ser frem til å delta i Rally Argentina for første gang i karrieren. – Det blir spennende å få oppleve enda en ny VM-runde, sier han.

Når 21-åringen får Rally Australia under beltet, er det kun VM-rundene i Mexico og Australia han ikke har erfaring fra. Og nettopp det å bygge erfaring blir viktig i helgens løp.

– Jeg stiller som privatsjåfør denne gangen, og kjører derfor ikke om VM-poeng i WRC2. Det betyr at jeg har frie tøyler og styrer løpsopplegget helt selv. Men det blir viktig å fullføre løpet og få mest mulig erfaring, forteller Ole, som har Wevers, med support fra Skoda Motorsport, til å drifte bilen.

Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen har han gjennomført en liten test før det hele braker løs for alvor på fredag. Ole kjører for øvrig sin 29. VM-runde i karrieren, og helgens løp er den 20. VM-runden Ole og Stig Rune har sammen.

– Jeg har kjørt rallycross i Argentina, men aldri rally. Dette er et litt annerledes løp enn hva vi kjenner til fra før. Grusen er spesiell, og på andre gjennomkjøring kan det bli ganske røffe forhold. Da kan det dukke opp steiner som ikke var der tidligere. Vi må bruke øynene godt, for å si det sånn. Bilene tåler utrolig mye, men ikke alt, påpeker han.

Selv om han ikke skal kjempe om WRC2-poeng denne gangen, vil han selvsagt måle krefter og sammenligne seg med de fremste førerne der.

– Vi ønsker selvsagt å fighte med Pontus (Tidemand), som jeg ser på som den sterkeste føreren i dette løpet. Men det viktigste blir som sagt å fullføre løpet, understreker Ole.

Argentina ligger fem timer bak Norge, men tidsforskjellen er ikke noe som bekymrer Skoda-føreren.

– Vi fikk mye erfaring med store tidsforskjeller da vi deltok i Asian Pasific i fjor, og jeg synes det er noe vi takler veldig godt. Det har aldri vært noe problem, egentlig, forsikrer han.

 

WRC på norsk TV

TV2-Sportskanalen sender LIVE fra SS1 kl 21:00 fredag, SS10 kl 14:00 og SS14 kl 23:15 på lørdag. På søndag sendes det LIVE fra SS16 kl 14:00 og SS18 powerstage kl 17:00. I tillegg sender de daglige oppsummering hver kveld fra fredag kveld.

WRC+AllLive

Du kan følge hele Rally Argentina og ALLE prøver LIVE på wrcplus.com. Her er det også intervjuer og sendinger fra studio.

RedBullTV lager sine egne program, i tillegg til at de bruker elementer fra offisielle sendinger:  https://www.redbull.tv/live/AP-1TQTZPD2S2111/fia-world-rally-championship Du kan også laste ned RedBullTV-app’en og se direkte i den

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på