Nye Nissan LEAF vinner kåringer og setter salgsrekorder

Nye Nissan LEAF har nådd nye milepæler som som Norges, Europas og verdens mest solgte elbil. Totalt har modellen vunnet 114 ulike kåringer verden rundt.

Blant annet vant den nye generasjonen prisen for beste innovasjon ved CES-utstillingen i Las Vegas tidligere i år. Nylig vant den innovative elbilen også prisen for «2018 World Green Car» under bilutstillingen i New York 2018. LEAF er selve ikonet på Nissan Intelligent Mobility, selskapets visjon for hvordan biler drives, kjøres og integreres i samfunnet.

  • Nye 2018 Nissan LEAF ble kåret til «2018 World Green Car» av World Car Awards
  • Nissan LEAF er den første helelektriske bilen som vinner utmerkelsen siden kategorien ble lansert
  • I mars satte LEAF ny salgsrekord for én enkelt personbil-modell med 2172 biler

Annen generasjon Nissan LEAF er den første helelektriske bilen som vinner World Green Car siden kategorien ble lansert i 2016. Nykommeren har tatt markedet med storm med den imponerende kombinasjonen av kraftig forbedret rekkevidde, spenstig og dynamisk design samt de nyeste Nissan Intelligent Mobility-teknologiene som ProPILOT, e-Pedal, automatisk nødbremsing og mye mer.

Nissan LEAF har også satt nye salgsrekorder med mer enn 20 000 solgte biler i Europa siden salget åpnet sist høst. I Norge ble LEAF den desiderte salgsvinneren i mars måned med 2172 registrerte biler. Aldri før har det vært registrert så mange eksemplarer av en enkelt personbilmodell uavhengig av drivlinje. Det ga en rekordstor markedsandel på 15,1 prosent.

«Vi er veldig stolte av at vi i dag har mer enn 300 000 nullutslippsbiler på veien, og har bidratt til å redusere karbonavtrykket rundt om i verden helt siden lanseringen av Nissan LEAF i 2010,» sier Daniele Schillaci, Executive Vice President, Global Marketing and Sales, Zero Emission Vehicle and Battery Business; Chairman of Management Committee for Japan/A&O (Japan, Asia, Oceania Business); Nissan Motor Co., Ltd. «Vi er beæret over å bli hedret av denne velrenommerte juryen og stolte av å fortsette utviklingen av Nissan Intelligent Mobility-visjonen».

Nissan LEAF gikk til topps i de fem innledende kategoriene og var den eneste elbilen i konkurransen. Jurymedlemmene evaluerte bilens miljøpåvirkning, inkludert utslipp og drivstofforbruk, før de kåret en vinner.

Forrige generasjon Nissan LEAF ble kåret til «Årets bil» i 2011, og er fortsatt den eneste elbilen som har vunnet denne utmerkelsen siden kåringen startet.

Les mer om 2018 Nissan LEAF og alle Nissan-modellene på www.nissan.no.

 

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på