Nye Nissan LEAF får toppscore i krasjtest

Nye Nissan LEAF er for tiden Norges mest solgte bil, og i den helt ferske krasjtesten utført av uavhengige Euro NCAP, oppnår elbilen maksimale fem stjerner.

Krasjtesten er nylig oppgradert med enda tøffere betingelser, og LEAF er den første bilen som gjennomfører testen etter det nye, strenge reglementet. Full oversikt over testresultatene finner du her.

Det nye oppsettet for Euro NCAP utsetter testbilene for tøffere forhold enn noensinne, og inkluderer en rekke nye scenarioer som innebærer sammentreff med både andre biler, fotgjengere og syklister. LEAF oppnådde 93% score for voksen sikkerhet og 86% for barn. Alle testene skal gjengi viktige og virkelige scenarioer, som kan skape alvorlige skader.

I denne videoen ser du både den tradisjonelle krasjtesten, og hvordan sikkerhetssystemene avverger alvorlige ulykker

Belønningen med 5-stjerner i testen viser viktigheten av de mange ulike førerassistanse-systemene tilgjengelig i nye LEAF. Teknologi som kameraer og radar bidrar til muligheter for blant annet forgjenger-gjenkjenning og trinn én av det autonome førerassistanse-systemet ProPILOT.

Gareth Dunsmore, Electric Vehicle Director, Nissan Europe, forklarer nærmere:

“Euro NCAP-kunngjøringen beviser det vi har visst lenge, nemlig at nye Nissan LEAF holder et meget høyt sikkerhetsnivå og at den er en pioneer innen elbil-sjangeren. Dette viser at våre kunder fullt ut kan stole på vår visjon om Nissan Intelligent Mobility. Dette er bare starten på vår vei mot virkelig å endre måten vi kjører bil på og måten vi lever på.

Kunngjøringen kommer bare måneder etter at Japans nye bilvurderingsprogram også ga bilen 5 stjerner etter deres strenge tester. Der oppnådde LEAF utrolige 94,8 poeng av mulige 100 for passasjersikkerhet i en kollisjon.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på