Nye Mustang Bullitt avduket i Geneve

Den nye spesialmodellen, Ford Mustang Bullitt, fikk i dag sin Europa-premiere på den internasjonale bilutstillingen i Geneve. Allerede i juni skal den ikoniske sportsbilen settes i produksjon for det europeiske markedet.

For å feire 50-års jubileet til den legendariske Warner Bros-filmen med Steve McQueen i hovedrollen, ble den nye Mustang Bullitt avduket i samarbeid med medlemmer av skuespillerens familie, Chase og Madison McQueen.

– Denne spesialutgaven har en helt unik historie å ta vare på. Vi er stolte over å kunne dele dette med McQueen-familien, og for første gang kunne tilby denne til våre europeiske kunder, sa toppsjefen i Ford Motor Company for Europa, Midtøsten og Afrika, Steven Armstrong.

Vi unner oss et gjensyn med biljakten fra filmen i 1968

Mustang BULLITT med 464 HK

I en av filmhistoriens mest legendariske biljakter kjører Steve McQueen en 68-modell Ford Mustang GT fastback. Scenen, som varer i nesten ti minutter finner sted i gatene i San Fransisco i Warner Bros-filmen «Bullitt». Den nye Ford Mustang Bullitt er ment som en hyllest til den verdensberømte bilen.

Mustang Bullitt-motoren er basert på Fords 5.0-liters V8’er, men den er forbedret med et nytt induksjonsysstem og inntaksmanifold fra Shelby Mustang GT350. Dette gir bedre luft- og bensintilførsel til motoren, og øker kreftene til 464 HK og 529 Nm dreiemoment.

Spesialutgaven er også utrustet med 19 tommers klassiske felger og røde Brembo™-bremsekalipere.

Innvendig har spesialmodellen fått Recaro-seter og et individuelt nummer er preget inn i en plakett foran på passasjersiden. Med en hvit kule som girspaktopp hylles også den originale 68-modellen.

– Ingenting fanger sjelen og begeistringen med en Mustang like godt som den fantastiske kjørescenen fra «Bullitt». Den nye Mustang Bullitt vil levere enda flere krefter og topp moderne teknologi, samtidig som den i likhet med Steve McQueen oser av tøffhet, sa Steven Armstrong.

Spesialutgaven kommer blant annet med Fords nye 12 tommers heldigitale LCD-instrumentpanel og et eksklusivt B&O PLAY bilstereoanlegg som leverer hele 1000 watt fra 12 kraftige høyttalere.

Den samme bilen som ble kjørt av Steve McQueen i filmen «Bullitt», en 1968 Ford Mustang GT med en 6.4-liters V8-motor i fargen Highland-grønn, er utstilt ved siden av den nye Mustang Bullitt.

I anledning lanseringen er det også lagd en film der Steve McQueens barnebarn Madison og Chase McQueen unslipper en paparazzifotograf.

 

 

 

 

 

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på