Nye Fiesta ST – mye moro for pengene

Her er teknologiene som gjør nye Ford Fiesta ST til den mest kjøreglade, responsive og underholdende Fiesta ST noensinne – og de norske prisene er klare!

For 342 000 kroner får du en meget godt utstyrt 3-dørs Fiesta ST. Med 5 dører koster den 5000 kroner mer.

– Vi vet at kunder som kjøper ST-modeller har høye forventninger. Derfor har vi overført mye av kunnskapen fra utviklingen av Performance-modellene Focus RS og Ford GT til nye Fiesta ST. Den vil sette en ny standard for kjøreglede i dette segmentet, sier toppsjefen for Ford Performance i Europa, Leo Roeks.

De nye teknologiene som for første gang er tilgjengelig på nye Fiesta ST inkluderer:

 • Differensialsperre for optimalt grep på svingete veier
 • Et Ford-patentert fjæringssystem som gir bedre kontroll i skarpe svinger og bedre tilbakemeldinger fra bilens bakpart. Systemet øker også bilens sidestivhet.
 • Mulighet for Launch Control for raskere akselerasjon på bane. Denne funksjonen blir vist med egen grafikk i bilens digitale instrumentpanel.

Ford avslørte i fjor at nye Fiesta ST for første gang kommer med ulike kjøremoduser – normal, sport og bane – som igjen påvirker bilens motor, styring og stabilitetskontroll. Bilens karakter kan endre seg fra en behagelig pendlerbil til en sprek banebil med ett knappetrykk.

Nye Ford Fiesta ST kommer også med:

 • Bilbransjens første 3-sylindrede motor med sylinderkutt
 • Ulike kjøremoduser som også påvirker bilens lyd for å gi deg en enda mer engasjerende kjøreopplevelse. Dette skjer ved hjelp av en elektronisk lydforbedringsteknologi og en aktiv ventil som er koblet opp mot bilens eksosanlegg. Teknologien forsterker den allerede sportslige lyden fra den nye 1.5-liters Ecoboost-motoren.
 • Tilgjengelig utstyr som infotainment-systemet SYNC 3, det eksklusive bilstereoanlegget fra B&O PLAY og avanserte førerassistansesystemer som blant annet leser trafikkskilt og hjelper deg å holde deg i egen fil.

Nye Ford Fiesta ST kommer til Norge til sommeren.

Ny motor og mer krefter

Den nye 1.5-liters Ecoboost-motorens 3-sylindrede arkitektur leverer også et naturlig høyt dreiemoment ved lavt turtall. Ytelsen blir ytterligere forsterket av en ny turbolader som benytter seg av et turbindesign for å bygge ladetrykk raskere og minimere forsinkelsen. Dette gir både bedre respons og en morsommere kjøreopplevelse.

Motoren leverer 200 HK ved 6000 omdreininger per minutt og 290 Nm fra 1600 til 4000 omdreininger per minutt.  0 – 100 km/t går unna på 6,5 sekunder og speedometernålen stopper først på 232 km/t.

Den nye motoren får Fords bransjeledende teknologi som for første gang muliggjør sylinderkutt på en 3-sylindret motor. Deaktiveringen sparer deg for drivstoff ved at bensintilførselen til en sylinder automatisk kuttes når kjøremønsteret og forholdene tilsier at bilen ikke trenger full motorkapasitet.

Rikholdig utstyrsliste

Nye Fiesta ST blir tilgjengelig i fargene Frozen White, Magnetic, Moondust, Performance Blue, Race Red, Shadow Black og Silver Fox.

Fiesta ST kommer med en omfattende liste med standardutstyr – deriblant:

 • Recaroseter i skinn/Dinamica
 • Unik utvendig styling med stor bakspoiler
 • 18 tommers aluminiumsfelger.
 • Røde bremsekalipere
 • Eksklusivt B&O PLAY lydanlegg
 • Nøkkelfritt system
 • Ford SYNC 3 infotainmentsystem
 • 3- eller 5-dørs karosseri

– Alle performance-egenskapene til denne bilen har blitt forbedret. Det er ikke noe tvil om at ST står for Sports Technologies, sier toppsjefen for Ford Performance i Europa, Leo Roeks.

 

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på