Ny skuffelse for Mikkelsen

Motgangen vil ingen ende ta for Andreas Mikkelsen. For tredje løp på rad må han bryte etter å ha kjempet helt i toppen etter at bilen låste seg i revers under Rally Sardinia.

– Utrolig kjedelig. Jeg lå i ledelsen og hadde troen på at vi skulle klare å vinne da problemene oppsto, forteller Andreas Mikkelsen.

Hynundai-føreren og hans kartleser Anders Jæger åpnet Rally Sardinia på meget imponerende vis. De norske guttene ledet med 14 sekunder på teamkamerat Thierry Neuville etter de fem første etappene før service. Men på den første etappen etter service begynte girkassa og krangle. Først mistet han andregiret, og tapte så mange sekunder at han falt ned på andreplass i løpet. På SS7 måtte han til slutt kaste inn håndkleet.

Det gikk bra lenge, men til slutt måtte Mikkelsen gi opp

– Det ble bare verre og verre og til slutt sa hele girboksen takk for seg. Bilen låste seg i revers. Vi kunne selvsagt ha rygget i mål, men da ville det ikke gått spesielt fort, sier 28-åringen med en god porsjon galgenhumor.

Nordmannen har alltid opplevd trøbbel på Sardinia, og har en fjerdeplass som beste resultat. Men denne gangen hadde han et håp og en god følelse for at det skulle gå bedre.

–  Det var virkelig mye positiv før service. Vi leverte noen gode etappetider og ledet løpet. Bilen fungerte optimalt helt til de tekniske problemene med giret oppsto, forteller Andreas, som stiller til start igjen i morgen med ny girkasse på plass. Men han er selvsagt sjanseløs til en god plass i sammendraget.

– I morgen får vi bare kjøre for å få erfaring fra etappene, men det er selvsagt utrolig kjipt at det gikk sånn, sier han betuttet.

Østberg på femteplass

For oss Nordmenn er det gledelig at Mads Østberg ligger godt an. Til tross for vanskelige forhold på grunn av et kraftig regnvær ligger Mads på femteplass i sin Citroen.

«Rally Sardinia har aldri vært enkelt, men med dette vanvittige været vi har hatt i dag ble det enda vanskeligere. Vi var også uheldige med dekkvalget på Tergu-Osilo etappen, så totalt sett er jeg godt fonøyd med en femteplass. Det gir oss også en god posisjon for lørdagens etapper, så vi er optimistiske» sier Mads i en kort kommentar.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på