God norsk Porsche-dag på Silverstone

Det ble en god norsk dag på Silverstone når Dennis Olsen kjørte inn til seier i Porsche Supercup, mens Roar Lindland tok andreplassen i B-klassen til tross for en snurring

Denis Olsen tok sin første seier i Porsche Supercup i dag, etter en godt gjennomført løpshelg på Silverstone. Med ny banerekord under lørdagens kvalifisering sikret han seg pole position foran søndagens løp. Dennis tok en god start, og holdt konkurrentene bak seg gjennom hele løpet. I mål var han to sekunder foran Michael Ammermüller som fortsatt leder årets sesong. Men Dennis puster ham i nakken, og ligger kun 12 poeng bak.

Roar Lindland hadde et veldig godt utgangspunkt foran søndagens løp i Porsche Supercup. Et strålende kvalifisering på lørdag gjorde at han startet som nummer åtte av 32 i søndagens løp – en startposisjon som er unik for en fører i kategori B.

Etter en god start ble det imidlertid trøbbel for Lindland allerede på den første runden.

– Jeg gjorde en feil med giringen på vei inn i en av svingene, og det endte dessverre med at jeg snurret, sier Lindland.

Etter snurringen endte lyngdølen bakerst i feltet med en stor jobb foran seg dersom han skulle kapre viktige poeng i B-mesterskapet og beholde sammenlagtledelsen. Det klarte han imidlertid mesterlig.

Roar Lindland var fornøyd med andreplassen, til tross for problemene underveis

– Jeg kjørte alt jeg klarte, og endte opp med å kjøre meg opp ti plasseringer. Den opphentingen er jeg fornøyd med – selv om jeg helst skulle sluppet det, sier Lindland.

Dermed ble han nummer to av førerne i kategori B og nummer 22 totalt.

– Det er selvfølgelig skuffende å gjøre feil, og det er ekstra vanskelig når vi hadde et så godt utgangspunkt. Teamet har gjort en veldig god jobb hele helgen og bilen fungerte veldig bra, så nå satser jeg på å ha like god fart i neste runde i Ungarn, sier han.

Selv om det ikke ble noen norsk nasjonalsang for Lindland, ble “Ja, vi elsker” spilt på Silverstone. Porsche Junior-fører Dennis Olsen stakk nemlig av med sin aller første seier i Porsche Supercup, og ble dermed den første nordmannen som har stått øverst på pallen i mesterskapet.

– Det Dennis leverte i dag var veldig imponerende, og jeg kan ikke gjøre annet enn å gratulere. Det blir veldig spennende å følge med på hvordan han utvikler seg videre, og det er veldig morsomt at det er to nordmenn i toppen av både A- og B-kategorien i Supercup, avslutter Lindland.

Neste løp i Porsche Supercup går av stabelen på Hungaroring utenfor Budapest i Ungarn siste helgen i juli.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på