Nissan Qashqai fornyes

Qashqai 2018
Nissan Qashqai er Europas mest solgte urbane crossover med over 2,3 millioner biler siden introduksjonen for første generasjon for ti år siden. Nå er trendsetteren klar for nye rekorder når modellen får en midtlivsoppgradering.

Det er fokusert på fire områder: Et nytt og moderne eksteriørdesign, høyere interiørkvalitet og bedre kjøreegenskaper med lavere veistøy samt de nye Nissan Intelligent Mobility-teknologiene som gir økt komfort, trygghet og pålitelighet. Oppgraderingene er basert på kundenes tilbakemeldinger og er utviklet for å styrke Qashqais posisjon som den udiskutable lederen innen segmentet. Flaggskip-modellen heter nå Tekna+ og setter en helt ny standard innen C-SUV crossoversegmentet.

Qashqai ble lansert i 2007 som en banebrytende modell, og har siden den gang alltid vært anerkjent for sin pålitelige kjøreegenskaper. Takket være en rekke oppgraderinger under karosseriet, har den nye Qashqai mer raffinerte kjøreegenskaper enn noen gang.
Innovative teknologier er implementert, mens andre teknologier er oppgradert med nye sikkerhetsfunksjoner. For kunder som ønsker enda mer kjørefleksibilitet og større frihet, vil den nye Qashqai være tilgjengelig med ProPILOT autonom kjøreteknologi.

Foran har modellen fått en helt ny støtfanger med enda større lakkert overflate enn tidligere. Sideventilene bidrar til bedre avkjøling av motoren.
Innvendig har Qashqai tatt et steg opp hva angår opplevd kvalitet og raffinement, med et mer førerorientert miljø, bedre materialkvalitet og en følelse av total kontroll.

Qashqai 2018

Det nye rattet er det første føreren vil legge merke til. Det står i stil med rattet i de nyeste globale Nissan-modellene, inkludert den helt nye Micra og den nye X-Trail, og leveres som standard på alle Qashqai-modellene. Det D-formede rattet og horisontale basen gjør det enklere for føreren å stige inn og ut av bilen, samtidig som det gir interiøret et mer sportslig utseende.
Kjørekomforten er forbedret med redusert karosseribevegelse og bedre fjæring. Dette ble oppnådd ved å fininnstille støtdemperne, redusere fjærinnstillingene på alle hjulene og modifisere gummikomponentene. Krengningsstabilisatoren er nå enda stivere for å opprettholde kjøreegenskapene. Nye Qashqai har nå redusert karosseribevegelse på ujevnt underlag takket være endringene i bilens Active Ride Control-system.

Den nye Qashqai har lavere støy og mindre vibrasjon og skurring enn forgjengeren. Det er brukt lydisolering av høy kvalitet på innsiden av framdørene og hjulbuene bak. Framdørene er bedre forseglet mens bakvinduet er tykkere (7 mm tykkere enn forgjengeren) for å gjøre bakseteopplevelsen enda bedre.
I 4. kvartal i regnskapsåret 2017 vil Nissan lansere ProPILOT på den nye Qashqai. Dette er første steg i Nissans reise mot autonom kjøring, og gir førerne større frihet ved å l dem automatisere kjedelige elementer under kjøring hvis de ønsker dette.
ProPILOT vil kontrollere styring, akselerasjon og bremsing i ett kjørefelt på motorveien både ved høy trafikk og i høye hastigheter. Den er basert på tre teknologier – Lane Keep Assist (LKA), Intelligent Cruise Control (ICC) og Traffic Jam Pilot (TJP). ProPILOT er intuitiv i bruk, og kan aktiveres via en knapp på rattet i din Qashqai. Informasjonen vil vises på kombimeteret mellom instrumentene. Du vil få mer informasjon om ProPILOT nærmere lanseringsdatoen.
Qashqai 2018

Oppgraderingene på Qashqai er gjennomført av Nissans ingeniørteam i Storbritannia, Spania og Tyskland. Bilen produseres på Nissans toppmoderne produksjonsanlegg i Sunderland, England, én av Europas mest effektive bilfabrikker.
Den nye Nissan Qashqai ble avduket under bilutstillingen i Genève tidligere i år, og vil være i salg i Europa fra august 2017.

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på