Nissan e-NV200 med økt rekkevidde

Den oppgraderte e-NV200 produseres i Barcelona og sendes i disse dager ut til rekordmange kunder.

Den oppgraderte modellen er bygget for det globale markedet, og har 60% lengre rekkevidde med det nye 40 kWh-batteriet. I tillegg er modellen utstyrt med funksjoner fra den prisbelønte varebilen Nissan NV200 og verdens mestselgende elbil, Nissan LEAF.

Kundeleveringene er nå i gang, og over 4 600 kunder har bestilt varebilen siden salgsstarten i januar. Dette gjenspeiler også den rekordhøye etterspørselen Nissan opplever med sin nye Nissan LEAF.

Varebiler med nullutslipp er perfekt for bykjøring, og sørger for at varene kan leveres på døren i bykjernen uten at det belaster miljøet.

«Nullutslippsmobilitet er fremtiden innen urban logistikk, og leveringer på døren i bykjernen er en ren og effektiv transportmåte», sier Gareth Dunsmore, Electric Vehicle Director, Nissan Europe. «Den oppgraderte e-NV200 med økt rekkevidde vil spille en viktig rolle innen urban logistikk.»

Nissan-anlegget i Barcelona har vært det globale produksjonsanlegget for e-NV200 siden 2014, og varebilen var fjorårets mestselgende, helelektriske varebil i Europa. Med over 8 000 solgte enheter, blir den oppgraderte varebilen i disse dager sendt ut til kunder i Europa og Hong Kong, og deretter Japan.

Varebilens nye 40 kWh-batteri gir i henhold til WLTP-testing (bykjøring) en rekkevidde på 301 km (bykjøring etter WLTP-syklus) på én enkelt lading. Dette er en økning på over 60 % sammenlignet med forrige generasjon, og samtidig har førerne mulilghet til å forlenge dette kraftig ved hjelp av det europeiske nettverket med hurtigladere.

Kunder kan velge mellom to ulike versjoner – e-NV200 varebil og e-NV200 Evalia personbil. Begge versjonene har et allsidig interiør som lar brukerne konfigurere stativer, oppbevaringsrom og seter etter eget ønske. Varebilen har 4,2 m³ lasteplass, noe som tilsvarer to europaller eller opptil 701 kg.

Nissan e-NV200 Evalia er praktisk for kunder med behov for passasjertransport. Med den smarte, modulære setekonfigurasjonen er det også god plass til bagasje eller verktøy. Og som den eneste helelektriske 7-seteren tilgjengelig i Europa, passer den perfekt til drosje- og sjåførvirksomhet.

Bilene leveres nå med oppgradert navigasjon og telematikk, og er et attraktivt valg for familier som er ute etter en flerbruksbil. Pris for e-NV200 varebil starter på 249 840,- og for 7-seter e-NV200 Evalia på 393.590,- (eksl. levering).

 

 

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på