Nær 26000 nye elbiler i fjor

DB2014AU00300_largeAldri har elbilenes markedsandel vært høyere enn i 2015. Men den kan fort synke i år, advarer generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

Sent i går kveld offentliggjorde Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) registreringstallene. De viser at det ble nysolgt 25.779 elektriske personbiler i Norge i 2015. De tre bestselgerne delte 62 prosent av markedet: Volkswagen e-Golf (8.943), Tesla Model S (4.039) og Nissan LEAF (3.189).

Bu understreker at det er svært gledelig at 17,1 prosent av personbilkjøperne valgte ny elbil.

– Men fortsatt velger mer enn tre av fire forurensende bensin- og dieselbiler når de kjøper ny bil. Elbilenes markedsandel falt i tredje kvartal etter sterkere perioder tidligere på året, poengterer Christina Bu.

Mye takket være Postens storkontrakt ble det dessuten registrert 712 elvarebiler i fjor, opp fra 537 i 2014.

– Må fortsatt lønne seg å velge utslippsfritt

Om vi sammenligner med 2014 og 2013, var elbilenes markedsandel (blant personbilene) i disse årene henholdsvis 12,5 og 5,5 prosent.

– De som har elbil i dag er strålende fornøyd og vil ikke tilbake til gammeldagse biler. Men fortsatt må vi ha sterke elbilfordeler for å overbevise mange flere om å bytte ut sin bensin- eller dieselbil, sier hun.

Hun understreker at salgstallene svart på hvitt viser at det er for tidlig å starte med utfasing av elbilfordeler. Problemene med luftforurensing i byene i disse dager aktualiserer at politikerne må ha fortsatt forutsigbar elbilpolitikk.

– Det må fortsatt lønne seg å velge utslippsfritt, elbilmarkedet er ikke bærekraftig på egen hånd helt ennå. Mindre lokal luftforurensing og støy er dessuten ekstra fordeler med elbiler som ofte blir glemt. Disse kommer alle til gode, sier Christina Bu.

 - Det må fortsatt lønne seg å velge utslippsfritt sier Christina Bu


– Det må fortsatt lønne seg å velge utslippsfritt sier Christina Bu

Sterk økning i ladbare hybrider

De ladbare hybridene hadde også et rekordår i 2015, med totalt 7.817 nyregistrerte. Det gir en markedsandel på 5,2 prosent, opp fra drøyt én prosent (cirka 1.700) i 2014.

– Hovedgrunnen er bredere modellutvalg. Den solide veksten viser at de ladbare hybridene er svært konkurransedyktige mot vanlige fossilbiler i dag.

De tre bestselgerne Mitsubishi Outlander PHEV (2.875), Golf GTE (2.000) og Audi A3 e-tron (1.684) delte 84 prosent av markedet.

– Det vil komme flere modeller på markedet i år, sier Bu, som legger til at Elbilforeningen vil legge ekstra forbrukerinnsats i denne biltypen i 2016. Ett grep er en ny og dedikert kjøpsveiledning når elbil.no relanseres.

Den samlede ladbare andelen i fjor ble dermed 22,3 prosent. Statistikken fra OFV viser forøvrig at gjennomsnittlig oppgitt utslipp fra nybilsalget har gått ned til 100 gram CO2 per kilometer (ned fra 107 i 2014), i hovedsak på grunn av andelen elbiler.

Olav Barhaugen

Author: Olav Barhaugen

Del denne saken på